• öğrenci için çok tehlikeli bir tekniktir zira çoğu zaman hocalar detaylı konuları özetleştirilip press'lenmiş slaytlar halinde hızlıca geçerler ki bu da öğrencilerin mevzubahis konuları basit zannetmelerine ve üstünde durmamalarına neden olabilir ancak hocalara küfretmeden önce iki kez düşünelim.

    bir çok dersin işlenebilmesi için yaklaşık 1000'er sayfalık kaynak kitapların takip edilmesi gereklidir.özellikle mühendislik ve tıp alanlarında bunun için ne dönem yeterli olacaktır ne de ders saatleri.

    slaytlar olmadan gayet yapabilen hocalar vardır ancak ortalama bir hocadan böyle bir dikkat ve beceri beklemek haksızlık olabilir diye düşünüyorum.

    gelin sırf egoları yüzünden slayt hazırlayanlar ile yeteneklerinden dolayı hiç hazırlamayabilenleri boş verelim arada kalanların dersine girelim, dinleyelim, gerekirse bir daha anlattırırız...

    (ukteyi astronot8 diye biri 20.02.2009 01:09 civarinda vermiş. bir de not düşmüş, demiş ki, 'çoğu zaman dersi derste öğretmek için daha fazla çaba harcamak yerine, ders konularını kısa sürede geçmek için slaytlardan dersi anlatan hoca modelidir. hele bir buçuk saatte önünüzden 40 slayt geçirip de sonra bunların hepsinden sorumlu olduğunuzu söylerse fıttırmamanız elde değildir.' bilmem ne.)
224 entry daha
hesabın var mı? giriş yap