3 entry daha
  • yeni sönmez karakurt şaheseri. ortam ile yine aynı yazar tarafından yaratılan genco tiplemesi arasında bazı bakımlardan benzerlikler vardır.

    her ikisinin de karşı cinsle iletişim konusunda aşamadıkları binlerce duvar, kompleks, bilinçaltı uçurumu vardır.

    her ikisi de yemek seçer, anneye eziyet eder, kaprisleri sadece nazını çekenlere geçer.

    her ikisi de bir şekilde "yırtmanın" peşindedir. ancak genconun en azından ona orta-orta üzeri hayat sağlayan bir işi ve geliri varken ortam resmen beş kuruşsuzdur.

    her iki karakter de anadolu kökenli olmakla birlikte kendi memleketleri ile bağlantıları istanbul'da yaşatılan akraba çevresi ile sınırlıdır. her iki karakterin babası da emekli ve ev idaresi konusunda benzer hassasiyetlere sahiptir şu farkla ki genconun babası 5 vakit abdest namazındadır ve sigara kullanmamaktadır. ortam'ın babasının sigara kullandığı kesin olmakla birlikte dini uygulamalar konusunda çizer referans sunmamaktadır.

    iki karakter arasında benzerlik ve farklar çok daha fazla uzatılabilir. sönmez karakurt ortam karakterine çok vicdansız davranmaktadır. bir karakterin dibe gidişi belki de dibin de dibinde bulunuşu inanılmaz gerçekçi bir dille ve her ayrıntının özenle sunulduğu bir çizimle anlatılmaktadır.

    ortam aslında telmaşa bir insan değildir. herkesin bir dönem yaşadığı bunalımların, çaresizliklerin hepsinin bir araya gelip biraz da basiret bağlanması ile bir karakterin hayatını nasıl çekilmez hale geldiğinin resmidir.
76 entry daha
hesabın var mı? giriş yap