3 entry daha
  • kadıköy rıhtım'da murat muhallebicisi var. bildin mi? onun yanıbaşındaki caddeden gir. çık çık çık, fırın var bir tane. simit 50 kuruş. sıcacık, her daim taze. kütüphane dönüşü alırsın bir tane. kütüphanede yeme. onu geçince hemen sağdan gir. hemen köşe başında. sıradan bir apartman girişi gibi. kapıda ''mesai saatleri'', ''üyelik koşulları'' falan yazmasa kütüphane olduğu mümkünü yok anlaşılmaz. tepedeki tabela, kafa iyice yukarı kaldırılmadıkça görülmez çünkü.

    içeri girdiğinde sol tarafta bir oda var. o odada bir görevli. ona kimliğini veriyorsun, karşılığında bir numara alıyorsun. o numarayı çıkışta verip, kimliğini geri alıyorsun. o görevlinin odası, kışın fena halde çay kokar. fena halde ama. elektrik sobası sıcaklığı ile çay kokusu, o odaya dışarıdan ilk girildiğinde insanın burun kanatlarını uçurur.

    giriş katında çocuk kitapları var. hiç girmedim, bilmiyorum ne var ne yok.

    üst katta türk ve dünya klasikleri var. ayrı bir kitaplık dolusu da ''yeni çıkanlar'' bölümü. buradan, dikkatle incelendiğinde ilgini çeken bir kitap bulman mümkün.

    bir üst kat biraz daha zengin. eski püskü, daha hiç kapağı açılmamış kitapların yanısıra, nispeten bilindik ve daha yeni kitaplar da var.

    bunun da üstünde olan katta internet salonu var. hayatımda ilk kez ''f klavye'' ile burada tanıştım. çok karışık geldi. bilgisayarla ilk tanıştığım zamanlardaki bocalamayı yaşamıştım. işaret parmağımla, harflere tek tek basarak yazmaya çalıştım. gerçi çok yazacak bir durumum olmadı. zira internet odasında her ne kadar bilgisayarlar gıcır gıcır, yepisyeni olsa da ekşi sözlük, facebook, hotmail gibi belli başlı sık kullanılan sayfalarım yasaklanmış olduğundan fazla kalamadım.

    bu kütüphaneye gitmeden önce mutlaka tuvaletinizi yapmış olun. tuvaletleri çalışmıyor çünkü. bayanlar tuvaleti kilitli. kapının anahtarı da , fotokopi makinesinin arkasında asılı. çok sıkışırsanız alın girin ama, sifonlar çalışmıyor ona göre.

    üyelik için, evinizin adresine gelen bir fatura ve kimlik fotokopisi götürün. anında üye oluyorsunuz. üyelik kartı elle yazılıyor.
    bir batında 3 kitap birden alabiliyorsunuz. 15 gün içinde geri getiriyorsunuz. geri getiremeyecekseniz süre uzatma isteyebiliyorsunuz.

    velhasıl, dolu dolu muazzam bir kütüphane olmasa da biraz işinizi görür.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap