8 entry daha
  • hangi şirket düzenlerse düzenlesin, kesinlikle güvenmediğim anketlerdir.

    2004 yılında ankara büyükşehir belediye başkanlığı için tarhan erdem bir anket yapmıştı. anket 1-4 mart 2004’te yapılmış olup, 7 mart’ta hazır durumda olmasına rağmen tam 12 gün bekletilip seçime 10 gün kala (19 mart 2004) ilan edilmişti. üstelik bu ankette shp adayı murat karayalçın ile chp adayı yılmaz ateş’in oyları ne hikmetse (!) aynı orandaydı:

    melih gökçek: %68,4
    murat karayalçın: %11,7
    yılmaz ateş: %11,7

    oysa seçim sonuçları söyle diyordu:

    melih gökçek: %55,05
    murat karayalçın: %20,85
    yılmaz ateş: %12,63

    http://www.milliyet.com.tr/…03/19/siyaset/asiy.html
    http://www.milliyet.com.tr/…4/03/23/yazar/asik.html
    http://www.yerelnet.org.tr/…ediyeid=129531&yil=2004

    bu sadece bir örnek.
    ben ister oy vereceğim aday önde olsun, ister oy vermeyeceğim aday önde olsun, anketleri umursamıyorum. pis bir oyunun parçası olmak istemiyorum.

    ama arada diğerlerine göre daha düzgün sonuçlar veren ve daha önce verdiği sonuçlardan daha isabetli bir tarzda anket yaptığına kani olduğum verso’ya bakmadan edemiyorum. tabi sadece fikir edinmek için.
    (http://www.versohaber.com/)

    bir de internet anketleri var ki, tamamen kolpa. bu konuda acı bir deneyimim var.
    tıpkı şimdiki gibi, 2004’te mynet seçim anketi yapıyordu. o zamanlar anketlerde genç parti de ciddi oy alıyordu. ben de mynet’in anketine bakıp, evdekilere “genç parti ankara’da oy patlaması yapacak” diyerek seçim gecesi “ben demedim mi?” sendromu yaşatmak istiyorum. seçim gecesi geldi, genç parti oy oranı yerlerde, bense suskun…

    mynet bugünlerde de seçim anketi yapıyor. ama şimdikiler o zamankine göre daha normalmiş gibi görünüyor. yine de güvenmemek lazım. bu kimyasal formül gibi değil ki… bakarsın seçime bir-iki hafta kala bambaşka olaylar olur, seçmen profili allak bullak olur.
63 entry daha
hesabın var mı? giriş yap