5 entry daha
  • gunumuzde bash tarafindan piyasadan silinmistir.

    cilgin bilgi kaynagimiz wikipedia'yi acip bakarsak (http://en.wikipedia.org/wiki/korn_shell) son gelistirme tarihi olarak 2005'i goruruz. (since the 93q release in early 2005), oysa ki http://en.wikipedia.org/wiki/bash adresine gittigimizde "latest release 4.0 / 2009-02-20; 17 days ago" ibaresi gozumuze carpar.

    mazide kalmis bir cok urunun, gunumuzde varligini surduren yine bir cok urunden ustun ozellikleri olmasi sizi sasirtmasin. hep olan seyler bunlar. peki buna ragmen bu urunler nasil oluyor da yok oluyorlar? cok basit.

    unix shell'leri konusunda konusabilecek kadar yetkin oldugumu dusunuyorum. (bkz: kayma benim alanim) bu konudaki nacizane fikrim ise ksh ve bash karsilastirmasinda, ksh'in "kullanici aliskanliklari" kavrami soyutlandigi durumda dahi bash'e gore "zor" olmasi ve kullanilabilir olmamasidir. ote yandan, evet, ekstra ozellikler sunar. kimsenin kullanmadigi, ihtiyaci olmadigi ozellikler.

    zira, shell programlama ile sistem yonetimi disinda bir is yapmaya kalkan altimda calisan adami ben essek sudan gelene kadar doverim. shell programlamanin islevi, sistemi yonetmeye yonelik islemlerdir. son kullaniciya yonelik urunler olusturmak degil.

    gidin bakin, gunumuzde unix dunyasindaki trendin bu tip islemler icin cogunlukla perl, python veya php gibi interpreterlar kullanmak oldugunu goreceksiniz. ayni sekilde sanmiyorum ki microsoft "powershell diye bisi yaptik, enfes ozellikleri var. c# yerine bunu kullanin" diyor olsun.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap