6 entry daha
  • sirkeci harem hattında dort adet yeni arabali vapur hizmete girmis fakat eskiden var olan vapurlar da seferden kaldirilmamistir. sadece uc adet vapur calisirken 20 dakikalik periyotlarla yapilmaktaydi seferler. dort adet, daha hizli vapurun da bu hatta calismaya baslamasi sonucu sefer sayilarinin daha da siklasacagini, ulasimin da bu yeni duruma gore daha hizli gerceklesecegini dusunmekte, mutlu olmaktaydik.

    gunlerden bir gun duyduk ki; etkili bir yetkili, sefer saatleri kavramini begenmemis ve maalesef etkili olan bu begenmeme neticesinde, dolmus mantigi ile calismanin cok daha zengin edici oldugu anlayisi baskin cikti sessiz sedasiz. vapurlar yanasiyor ve ancak dolunca hareket ediyordu. yaklasik olarak 15-20 dakikalik bir zamani kapsayan bu dolus suresi, "gene hersey eskisi gibi" denilerek tarafimizca kabullenilmis, yeni calisma sekline kuzu kuzu adapte olunmustu.

    fakat cevval yoneticiler ne yazik ki bos durmamis, butun bu surec boyunca dusunmus, sumkurmus yeni yeni fikirler gelistirmislerdir. "debdebeli kaotik seferler donemi" olarak adlandirabilecegim ilkesiz ve vahsi donem de bu sekilde baslamistir. hangi arabali vapur ne zaman gelecek? eger gelirse ne zaman kalkacak? eger kalkarsa arabalari ya da yolculari kabul edip seferine dahil edecek mi? eger araba ya da yolcu almis ise; varis limanina dosdogru gidecek mi, yoksa bir bogaz turunun ardindan mi yolculari amacladiklari yere ulastiracak? seklindeki sorular bundan boyle yanitsizdir.

    artik herseye hazirlikli olunmalidir. vapur yolcu almayabilir, vapur yolcu almak isteyebilir ama bu sefer kapici kapilari acmadigi icin vapura binemeyebilirsin, iki vapur yanasmistir iskelelere ama sen bekliyor olmana ragmen hicbirine binemeyebilirsin, hasbelkader vapurun birine binmis olabilirsin ama hemen sevinme; diger iskeleye iki uc vapur yanasip kalkmasina ragmen senin bindigin vapur kalkmamakta direnebilir.

    eskiden belirli saatlerde duzen icinde calisan 3 arabali vapur ile 20 dakika icinde yolculuk sonuclanmis olurdu. simdi ise; sabah sirkeci'den harem'e gecebilmek ya da aksam harem'den sirkeci'ye gecebilmek tamamen belirsiz bir surectir, ongorulemezdir. her iki iskelede de bir saati asan bekleyislere hazir olmak, girilebilecek stresi azaltmasi bakimindan onemlidir.

    daha bu sabah, sirkeci tarafinda tam 43 dakika bekledikten sonra bir arabali vapura binmeyi basarabilmis ve 14 dakika sonra da harem'e ulasabilmis, boylelikle 57 dakikaya sirkeci'den harem'e olan yolculugumu tamamlayabilmis bir kisi olarak; isyanimi hicbir yetkiliye duyuramamis oldugumu da belirtmem, tahmin ediyorum ki ruh sagligim acisindan yerinde bir tavir olacaktir.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap