3 entry daha
  • aralarından nadiren de olsa büyük şehir akademisyenlerini sollayanlar da çıkar. lakin bu gibi akademik meselelerde, hele hele sosyal bilimler değil de fen bilimleri alanında profesör oldularsa, akademik çevreler, alanlarıyla ilgili sanayi kuruluşları ve şirketler dışında kimse bu adamlardan haberdar olmaz. o yüzden diğer çoğunluğun içinde bunları da harcarlar atıp tutarken.
    taşranın nerenin taşrası olduğu da önemli. iç anadolu taşrasında müslüman türk kimliğine bağlanmışlar çoğunluktayken doğu ve güney doğuya gidildikçe sola kayma yaşanır. ege taşrasında yatış pozisyonunu hiçbir yöne çevimeye gayret etmeyen adamlar vardır, karadeniz civarında da koyu milliyetçiler.
    bu üniversitelerin hiç bir zaman gelişemeyecek olmasının temel sebebi zaten hangi görüşü benimserse benimsesin, kısa yoldan maaşımı ders ücretimi alayım yan gelip yatayım diyen memur zihniyetli teyzeler ve amcalar. bunlar kaytarabildikleri ilk yerde derse bile girmez, öğrencilere yok ödev verdim yok konferansa gönderdim diye kılıf uydurup ders ücretini yerken vicdani bir rahatsızlık asla duymaz. bir gün, yapıştıkları koltukları terk edebilirlerse, bunların gevşekliğinden rahatsız olup doğru yolu bulmaya and içen genç akademisyenler bir şeyleri değiştirebilir buralarda. ama iş başa düşünce genellikle değişen pek bir nane olmaz.
    o yüzdendir ki türkiye'de her zaman adları bir çırpıda sayılabilen bir kaç ünlü üniversite olacaktır.
    gerisi hava and the civa.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap