12 entry daha
  • yeni çıkmaya başladığı kız, anne ve babasıyla tanışması için ventolin'i* evine davet etmiştir. kızın evine gidilir ve kapı çalınır ama sevgili aslında evde yalnızdır. o dakikaya kadar "gel de ailemle tanış" başlığı altında gelişen davetin başka türlü bir sürpriz olduğu ortaya çıkar. annesi zaten başka bir şehirdedir, babası da tuzla'da iştedir* ve çok geç saatlerde gelecektir. o dakikaya kadar ailelerden hiç bahsedilmemiştir, herhangi bir bilgi yoktur, şimdilik gerek de yoktur.

    --- spoiler ---
    babası asker çıkıyor!
    --- spoiler ---

    bir süre sonra kapı çalar. saniyeler içinde toparlanılır. kız, zemin kattaki evin camından şöyle bir dışarı bakar ve babasının arabasını görerek paniğe kapılır. ventolin açısından işin esas sürprizi, arabanın direksiyonunda şoför olarak bir erin oturmasıdır. kız çok kesin bir tonla "babam seni görürse öldürür, pencereden kaç" der. ventolin şaşkını "neden öldürsün canım, tanışmak istiyordum zaten" gibi gayet iskandinav soslu önerilerde bulunur. olmaz. illaki kaçacaktır, ölüm kapıdadır.

    son derece varoluşçu bir atmosferde başına gelenlere inanamayarak pencere açılır, evin önündeki renault 12'nin hemen arkasına denk gelecek şekilde aşağı atlamak üzereyken baba kapıyı açıp içeri girer, pencereden panikle atlanır, direksiyondaki er atlayan yabancıyı görüp "komtanım hırsız!" diye bağırır, komtan o sırada arkadan zaten bağırmaktadır. peşinde kendini arabadan dışarı atan er, yokuş aşağı zzzzzıp diye koşulur, aşağıdaki caddenin trafiğine clark kent gibi dalınır, yolun karşısında bir süre daha koşup görülen ilk minibüsün önüne atlanır ve içeri kapağı attıktan sonra uzun bir süre takip eden beyaz renault 12 var mı diye arkadan dışarısı kontrol edilir. o kadar çok vardı ki o yıllarda beyaz renault 12'lerden!

    sonuç: kızla bir daha görüşmedim. tipini unutalı bile 15 yıl geçmiştir. ama göz ucuyla da olsa bir şekilde tanıştığım babasının portresini, kolormatik gözlüğünün o sıradaki tonunu bile doğru vererek çizebilirim.

    ve şimdi de ben kız babasıyım bakalım.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap