7 entry daha
  • sap yiyip saman sıçan alet.

    hemen hemen tüm biçerdöverlerin götünde parazit gibi bir adet station renault 12 dolanır. genelde 01 plakalıdır. ekibin şefi , muhasebecisi takılır genelde bu arabada.

    sarı ve kabinli olanlar ( ki bunlar clayson'dur) köyün çocukları için efsanevi araçlardır. tarlaları clayson'a göre daha eski olan yeşil john deere ile biçilen çocuklarla dalga geçilir.

    küçükken çok özenirdim biçercilerin yaşantısına. nisan'da yola çıkıyolar ; eylül , ekim'e kadar gezmedikleri yer kalmıyor diye düşünürdüm. amma dayılarımın yanında tarlaya gittiğimde gördüğüm manzara benim bu hayallerimi unutmama neden olurdu; çünkü bu 4-5 aylık süre içerisinde 2-3 kere anca banyo yapabiliyorlar.
    yemek desen tarlasını biçtikleri ailelerin yaptığı yemekleri yiyorlar. yatacak yer desen , biçerin sapları öğüten kısmını yani tabla kısmını taşıdıkları römork içinde yatıyorlar. (yalnız ben buna şimdi dahi razıyım; ne demek lan geceleri harman yerinde yatmak! mis mis mis. yıldızlarla başbaşa. sürekli yıldız kayar , göktaşı kayar. ayın iki dağın arasından doğuşunu izlemek ne demek!)
    genelde muhabbetleri tatlıdır. tarlada, dağ armudu ağacı gölgesinde çay içmesi çok keyifli insanlardır.

    o yüzden çocukluğumda, biçer ve biçerciler ayrı bir yere ve tada sahiptir.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap