• insanın başına gelebilecek en berbat, en pis, en yerin dibine sokucu hadiselerden biridir. hele ki, bu tanıdığınız kişi el kol hareketleri yaparak "beni de al" kıvamında istekte bulunuyorsa.

    belki yemeli, içmeli bir akşamın ertesinde sabah kalkmış işe gidiyorsunuz. afedersiniz, motoru bozmuşsunuz. bol rakı, bol meze, bol da et tüketmişsiniz zira. arabanıza binmiş işe gidiyorsunuz. tabi gaz sıkışmasından mütevellit bir karın ağrısı peşinizi bırakmamakta. böyle bir ahval ve şerait içinde, ortalama bir insan ne düşünür? tabi ki işyerine gitmeden, mevcut birikmeyi atmosfere gaz salmak sureti ile gidermeyi düşünür. çünkü işyerinde gaz çıkarmak zordur, emek ister, beceri ister.

    o bakımdan, biraz da kendini zorlayarak, belki de zorlamayarak zırıl zırıl koyuveririz gazı. önce, kıçınızla araç koltuğu arasında sıcacık bir alan oluşturan bu gaz, akabinde kokulu bir hal alarak gerçek kimliğini sergilemeye başlar. "osurmak" olarak adlandırdığımız bu durumda çıkabilecek kokuyu hayal edebiliyor musunuz? hem de arabanın içi gibi kapalı bir ortamda. tahayyül sınırlarınızı zorlamanızı istiyorum sizden. koltuk döşemelerine işleyecek derecede bir kokudan bahsediyorum. bizim buralarda "ölmüş eşeğin amı gibi kokmak" şeklinde tabir edilen, burun direği kıran, ocaklar yıkan, yuvalar söndüren bir kokudan.

    işte tam o anda bir tanıdığınızla birdenbire göz göze geliverdiğinizi hayal edin. farzedin ki size el sallıyor. "dursana olm, beni de al" diyor. allaam yarebbim, düşündükçe bile bir tuhaf oluyorum. durup alsan bir türlü, almasan bir türlü.

    hele, benim gibi küçük ve hemen herkesin birbirini tanıdığı bir yerde yaşıyorsanız başınıza gelme olasılığı oldukça fazladır bu durumun.

    şu ana kadar iki defa başıma geldi. birincisinde, ilkokul öğretmenimi marmaris yağmurunun altında bırakıp gözyaşları içerisinde kaçtım. ikincisinde de, kardeşimin kayınvalidesini elinde bir ton pazar poşetiyle bırakıp gaza bastım.

    artık araç içinde osurmadan önce iki defa düşünüyorum. çok mecbur kalıp osuracaksam bile kimseyle gözgöze gelmemeye gayret ediyorum.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap