3 entry daha
  • kendisi bilumum belgesel kanalının kadrolu fizikçisidir. ortamda ne kadar fizik ve astronomi programı varsa mutlak bir bölümünde çıkar. akıcı, anlaşılır ve duru bir dil kullanıp en içinden çıkılmaz problemleri, teorileri ve denklemleri biz sıradan zihinlere sahip insanların anlayabileceği hale getirebilmesi en önemli özelliklerinden biridir.

    bir programda paralel evrenlerden bahseder, ötekinde einstein ve genel görelilik teorisini anlatır, bir başkasında her şeyi içeren teoriden (theory of everything) bahseder, öbüründe uzay zaman sürekliliğini anlatır, yeri gelir quantum fiziğinden bahseder, newton programına çıkıp newton fiziği anlatır, daha da hızını alamayıp rollercoasterlar ile ilgili programa çıkıp raylı sistemlerin dayandığı fizik kurallarından bahseder, star trek belgeselinde dizideki teknolojilerin teknik açıklamasını yapar, hawking'in teorilerini inceleyen programa çıkıp big bang teorisinden bahseder, karadelikleri anlatır, uzay yolculuklarını inceleyen programa çıkar teorik olarak kullanılabilecek teknikleri veya da eğer bir gün dünya dışı yaratıklar gelirse onların nasıl bir teknolojiye sahip olacaklarını vs anlatır...

    yeter ki ortada (teorik) fizik ve astronomiyi ilgilendiren bir konu olsun. michio abimizin bir katkısı olmadan o programlar çekilemez, bir nevi fizik belgeseli kamberidir kendisi, onsuz fizik/astronomi belgeseli olmaz, olamaz. belgesel dünyasının yıldızıdır.
162 entry daha
hesabın var mı? giriş yap