3 entry daha
  • dc'nin ne yapacağını bilmediği, potansiyelini kullanamadığı ama bir türlü de rahat da bırakmadığı karakteri. oysa iyi bir yazarla başbaşa bıraksalar o gariban kendi yağında kavrulur zaten, saçma sapan "büyük olay"lar içine sokmaları gerekmiyor kendisini.

    bu garibim yıllarca kendi serisinde devin grayson gibi çatlakların saçma sapan yazılarının, fantezilerinin kurbanı olmadı mı? oldu. buna rağmen o çizgi roman nereeyse 150 kusur sayıdır devam ediyorsa, ve dcnin en çok satanlarından biri olmayı başarıyorsa (wonder woman'ı geçiyordu, superman'le ya eşitti ya da onu da geçiyordu diye hatırlıyorum) demekk var bir hikmeti bu karakterinin kendisinin. sen ona en iyi yazarını vermesen de, o yazarın tüm saçmalıklarına fanların tüm isyanlarına karşı göz yumsanda senin binbir uğraş verdiğin "büyük" karakterlerin kadar başarı sağlıyor gene de satışlarda.

    peki ne yapıyor dc? yıllardır istenen fabian nicieza'ya tabii ki de vermiyor seriyi, sadece batman-cross-over hatrına şöyle bir uğrayıp geçiyor fabian, robin'e veriyorlar onu, ama peter tomasi'yi veriyor. ama peter tomasi hiç kimsenin ummadığı kadar iyi iş çıkarıyor, ilk kez fanlar mutlu, nightwing iyi yazılmakta ve gelecek için herkes umutlu. ve dc bir kez daha bizleri yanıltmıyor ve nightwing serisini "iptal" ediveriyor, tomasi de judd winick'in batırdığı outsiders serisine bir umut olarak transfer ediliyor.

    neden? çünkü batman "öldü" ve bruce wayne'nin yokluğundaki şu 1-1.5 sene boyunca başka bir batman'e ihtiyaç var. bu batman'in belirlenmesi de "battle for the cowl" denen bir saçmalıkla yapılacak ki, bilmem kaç tane batman olacak etrafta ve sonunda bir tanesi kendisini ispatlayarak bu kostümü giyecek vs... e tabii tüm bunlar olurken illa ki nightwing iptal edilecek, dick grayson herşey, geride bırakacak ve gotham'a geri gelecek. gene onun yarattığı "red robin" karakteri hortlayacak ve kendisi hakkında "ölecek mi", "batman" mi olacak, yoksa "red robin" mi olacak diye kafalarda soru işaretleri doldurulacak milletim kafasına, kendisiyle özdeşleşmiş nightwing karakterini kendisinden koparıp alınacak, superman serisindeki birilerine verilecek... dan didio'nun olduğu bir dc'den de bu beklenir.

    kağıt üstünde 1-1.5 yıl batman olmasını sağlamak dick grayson'a kendisini göstermek, onun değerini arttırmak için verilmiş bir fırsat gibi gözükebilir. ama bunun sadece "bruce wayne gelene kadar" olacağının daha şimdiden bilinmesi, bu 1-1.5 yıl boyunca yazılacak hikayelerde "kimse bruce wayne'nin yaptığını yapamaz" düşüncesinin akim olacağının verilen röportajlarda açıkça gözükmesi, batman olmasının bile "şüphe ve kaos" döneminden sonra olması, batman olabilmek için "bunu yapanilen bir sürü kişi" ile mücadele etmesi gerekmesi, kendisine ait olan kimliğin kendisinden alınması vs. hepsi ama hepsi karaktere yapılan haksızlıklar. dahası yine yeni yeniden yazar olarak judd winick'in eline düşürülmesi en büyük darbe. dick grayson'ın güya kendisini gösterme şansı olan bu durum, onu lime lime edilip "asla yeterince iyi değil" damgası yemesi için bir kurgu gibi gözüküyor. ve belki bunun sonunda didio ve winick sonunda dick grayson'ın "gereksiz" ve "geleceği olmayan" bir karakter olduğu görüşlerini ispatladılarını iddia edip, bir kez daha öldürülmesi için çaba içine girecekler...

    dick grayson, bruce wayne'nin oğlu ve mirasçısı olarak, onun yokluğunda gotham'ı sahiplenebilir. ama kendisinin de dediği gibi bunu yapması için "batman" olması gerekli değil. kendisinin yapabilecekleri nightwing olarak ya da batman olarak değişmeyecek. dc eğer bruce wayne'nin yokluğunda kendisine nightwing olarak gotham'ı koruma görevini verseydi ve batman geri dönene kadar ne kadar da iyi iş çıkardığını anlatsalardı, bu karaktere gerekli saygıyı göstermek olurdu ve iyiliği için olarak görülebilirdi. ama sen 1-1.5 sene içinde batman gelene kadar, bu kostümü hasbelkader giyecek birisini bulalım ve kimse bruce wayne gibi olamaz mesajımızı da aman atlamadan verelim diye bu karakteri kendisi için oluşturduğu kimlikten koparıyorsan, bunda iyi niyet bulmak zor (hele hele didio, winick gibi isimler projenin içinde olunca).

    gene de bir umut, bekliyor insan ama şu zamana kadar dc'nin dick grayson söz konusu olunca yaptıkları yapacaklarının garantisi ise, dick grayson'un batman olması da kendisine yarar değil, zarar veren bir şey olacaktır sonuçta...
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap