• cary fukunaga'nin yazip yonettigi 2009 tarihli guzel mi guzel, orta amerika'dan abd'ye yasadisi gocu anlatan film.

    --- spoiler ---

    film paralel iliskilerle doludur.

    martha marlem ve sayra arasindaki paralel iliski pek ince islenmistir. sayra sonunda nehri gecmek uzereyken willy'nin ucret olarak icinde martha ile goruntuleri bulunan fotograf makinesini vermesi tam zamaninda bu iki kadin arasindaki gecisin tamamlandigini gosterir.

    tren gecerken once cocuklar kosturarak gocmenlere meyveler firlatirlar, ne kadar zor olsa da toplu bir eylem diye dusunur izleyici, taa ki bir baska bolgede cocuklar "orospu cocuklari" diye bagira bagira trene taslar firlatana kadar.

    sayra tam olarak da falcinin dedigi gibi yasamistir. tanri'nin elinde degil de seytan'in; willy'nin elinde gecmistir abd sinirina.

    filmin basligi "isimsiz" demektir ispanyolca'da. film boyunca ya gocmenlerin soyadlari sakli tutulmustur, ya da cete uyelerine takma isimler verilmistir.

    cary fukunaga bu filmi uretirken aklinda politik bir kaygi bulundurmadigini soyledi. fakat 2005 yilinda ilk defa film icin arastirma yaparken honduras'a gidip o gocmenlerle sefillik icinde trende haftalar gecirip, su ve yiyecek paylastiktan sonra kendi rahat hayatina donup, sorgusuz, yardimsiz, sorumluluksuz yasayabilmesi insanin icini rahatsiz eder. insan hic mi telefon numarasi birakmaz, gel evimde kal demez..? tut tut

    --- spoiler ---
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap