1 entry daha
  • bugün, d100 karayolunun * kartal mevkiinde, ellerinde akreplerle önümü kesen iki çift polisin arabadan indirip, beni ve arabayı didik didik aradıktan sonra bütün bunlara karşılık bana gösterdikleri neden.. polisten kaçmak..

    olayı merak edip, okumak isteyenler için spoiler içinde anlatayım (istemeyen okumasın yani);

    --- spoiler ---
    kartal tem'den e5 bağlantı yolu, tuzla yönüne dönüyordum.. baktım önümde bir trafik.. "ulan yine hangi öküz kaza yaptı" diyerekten, en sola çıktım ve esneyen mantarları devire devire, köprünün altında duran trafiği beklemeden, yola çıktım.. hiç sağ tarafa bakmak aklıma gelmedi..

    devam ettim, 500 metre sonra arkamdan iki tane motorlu polis önümü kesti, sağa çektim.. beni arabadan indirip üzerimi ve arabayı didik didik aradılar.. bu zamana kadar hiç sormak akıllarına gelmedi, "neden polisten kaçıyorsunuz?" diye.. işin kötüsü bagajda oksijen lambası, çivi tabancası ve bir çanta dolusu kablo tesisatı vardı; ahiret sorularıyla birlikte, hepsinin bir bir hesabını verdim.. bu arada ruhsatı isteyen olmadı, çoktan bulup, arabanın muayenesininden vergisine kadar her şeyini sorgulatıp yerine koymuşlardı bile..

    en sonunda bir polis, ne olduğunu anlamaya çalışan bana dönüp "neden polisten kaçıyorsunuz?" diye sordu.. ben kaldım tabi öyle.. birkaç bir şey daha konuştuktan sonra; anladım ki; kartalda kestirmeden geçtiğim köprünün altında polis kontrolü varmış.. trafiğin sıkışıklığının nedeni de oymuş..

    bizim köyde, trafik sıkışık olduğunda alternatif yollara yönelinir, mal gibi beklenmez trafiğin içinde.. ne bileyim kontrol olduğunu..
    şükürler olsun, olay anlaşıldı, pardon, özür dileriz falan fistan çektiler gittiler.. zaten polislerle aram oldum olası süperdir, (bkz: tuzla/@schaker) artık pek bir seviyorum kendilerini..
    --- spoiler ---

    başımdan geçenler bir yana, 1 mayıs öncesi iyi antreman yapıyorlar valla.. aslında şikayet etmeye hakkım yok, iyi gene arkamdan gelmişler, durdukları yerden kafama da sıkabilirlerdi..
    olayın anadüşüncesi: polis sizin dostunuzdur arkadaşınızdır ve dostlar ara sıra hesap sorabilir..
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap