7 entry daha
  • istisnaları bir kenara bırakarak söylemeliyim ki bir troll'ün açtığı başlığa entry girmek aptalcadır. heyhat, bazı insanların algıları o kadar kapalı ki, ya okuduklarını anlamıyorlar, ya da okumayı bilmiyorlar. şurada birkaç satır yazı yazarak bir şeyleri açıklamaya çalışacağım. bunu ne kendim için yazıyorum, ne de sizin için. gelecekte sözlüğe göz atıp da sözlükte konuşulan konunun bu olduğunu görecek ve şaşıracak, troll başlıklarına cevap yetiştirmenin ne kadar beyhude ve gereksiz bir uğraş olduğunu hala farkedememiş olanlarla dalga geçeceklere not düşüyorum sadece. evet, biz de bir dönem bu tip şeylerle uğraştık falan:

    "troll mertebesine ulaşanlara kimsenin dokunmaması gerektiğinin bilimsel yöntemlere başvurularak anlatıldığı evrim mucizesidir." (bkz: #15857628)
    "troll'un troll oldugunu kabul edip, sozlugun icine sican bu guruhu korumaya alan moderasyon..." (bkz: #15857802)
    "siz bir troll'e bkz'la yanıt verseniz de bkz içermeyen daha uzun bir yanıt yazsanız da bazı moderatörlerin gözünde aynı yerdesiniz."
    "koruması gerekenler tarafından trollerin kucağına itilen bu sözlüğün geldiği yer benim için tam bir hayal kırıklığı." (bkz: #15858184)

    moderasyonun troll'leri korumaya aldığı, troll'lerin hatalarını daha çok tolere ettiği gibi bir inanış mevcut galiba. kesinlikle doğru değil. hatta duyurudaki entry'mden (bkz: #15857129) bu anlamın nasıl çıkarıldığını hala anlayabilmiş değilim. troll'lere bakış açısından bahsedeceksek şahsım adına konuşayım; troll'lerden nefret ediyorum. sözlükte çok kötü butonunu en çok kullanan yazarlardan biri olduğumu düşünüyorum, feeling the blanks ile yarışırım hatta (bkz: #10829005). üşenmeden troll'lerin her entry'sini de tek tek kötülüyorum. yalnız şöyle bir şey var: troll'ler genellikle tanım yapmayı beceren kişiler oluyorlar ve format dahilinde fazla hata yapmıyorlar. bu yüzden kendince yaptığı (bence gerzekçe olan ve genellikle sadece tepki çekmek için yapılan) tespitleri dolayısıyla troll'ün sözlük yazarlığına son verilmesi söz konusu dahi olamaz. sözlüğün ne olduğu/ne olmadığını hatırlamak isteyenler için (bkz: sözlüğün konsept limitleri/#82418). hatta okuduğunu anlamakta zorluk çekenler için bir kez daha vereyim aynı bkz'ı (bkz: #82418). bu yüzden kimse, başka bir yazar için, saçma tespitlerinden dolayı uçmalı deme hakkına sahip değil. ssg'nin dediği gibi, onu yapana kadar daha değerli bir şey üret. sözlüğe bir şey kat. bunu yap. yapmayacaksan troll'ün açtığı başlığa girip ona ayar vermeye kalkışma, çünkü bu, yapabileceğin en zavallıca ve en gerizekalıca şey. üzgünüm ama böyle. biliyorum sözlüğü seviyorsun ve sözlüğün şu an olduğundan daha güzel bir yer olmasını istiyorsun. troll'ün açtığı o aptalca başlığın sözlüğe katacağı bir şey olmadığını düşünüyorsun. haklı olabilirsin de, ama bunun subjektif bir görüş olduğunu unutma. ayrıca troll'ün açtığı o aptalca başlığın sözlüğe katacağı bir şey olmadığını düşünüyorsan neden gidip o başlığa sen de bir şey yazıyorsun? niye kendini tutamıyorsun? neden ben gerizekalıyım diye bağırıyorsun? bunu yapmayın dendiğinde neden moderasyona kızıyorsun? sen o başlığa entry girmesen troll amacına ulaşamayacak, başlık da sol frame'den silinip gidecek (bkz: death walking terror/#15047777). ama hemen aptal ayar bkz'ını döşüyorsun başlığa, sonra senin gibi bir başka salak daha geliyor, sonra bir başkası daha. bir bakıyorsun 40 tane entry girilmiş başlığa. hah, ne ala memleket.

    düşün şimdi: bu başlık, içinde 40 tane entry barındıracak önemde bir başlık mıydı? yoksa sen ve senin gibiler yüzünden mi bu hale geldi? troll o başlığa bir tane entry girdi, senin gibi adamlar 40 tane. hangisi sözlüğe daha çok zarar verdi, troll mü sen mi? troll belki bir gün uçacak, o zaman ne olacak o başlığın hali? sözlüğü asıl çöplüğe çeviren sen ve senin gibilerin saçmalıkları değil miymiş? uçmuş troll'lerden bruker'ın ve death walking terror'ın açtığı başlıklara bir göz at ve anla bu gereğinden uzun yazının sebebini.
165 entry daha
hesabın var mı? giriş yap