6 entry daha
  • 2001 tarihli talvin singh albumu, simdilik sonuncu solo album.. 98'de yaptigi ve mercury prize odulu alan ok'den cok farkli, daha az epik, daha dans pistlerine hitap eden sarkilardan olusuyor. ama tabii kendisinin alamet-i farikasi tabla ritmleri eksik degil pek cok sarkidan.. bastan sona dinlemesi daha kolay, daha tutarli bir album ha..
    hintli kadin vokaliyle albumu acan one 10 dakika kusur uzunlugu ve serinletici beat'leri ile klasik talvin singh, traveller'in izinden giden bir acilis sarkisi.. "this is going to be kinda anthemic" diyerek basladigi ikinci sarki mustard fields'i bastan sona bir bhangra ritmi surukluyor. ucuncu ve albumun en eglenceli sarkisi the beat goes on, ragga vokali, arabik kadin vokali ve arabik ritmleri ile talvin singh icin bir ilk.. ambient sea breeze, u srinivas'in kemaniyla katkida bulundugu sway of the verses diger en sevdigim sarkilar..
    nedense, ok kadar ilgi gormedi bu album [abd'de basilmadi bile], muhtemelen asian underground'un en azindan medyada eskisi kadar yer almamasi nedeniyle.. ama piyasadaki standarddan bir kac gomlek ustun, edinilesi bir elektronik muzik albumu..
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap