6 entry daha
  • (bkz: #15109409)

    son zamanlarda yaygınlaşmaya başlayan yeni bir turnuva formatı. casinolardaki durumunu bilmiyorum, ama online pokerde son zamanlarda her sitede mantar gibi hızla yaygınlaşmakta.

    mesela $50 giriş ücretli, 10 kişilik bir turnuva düşünelim. 5 kişi turnuva bittiğinde $100 kazanıyor. birincinin ve beşincinin kazandığı para aynı.

    don'ler diğer turnuvalardan oldukça farklı. turnuvalar için kendine belli bir oyun sistemi kurmuş olan bir oyuncu, bu tip turnuvalarda daha farklı oynamak zorunda. çünkü poker turnuvası deyince üst sıralar için oynanan, sıralamada belli aşamaları geçince ödülün arttığı, nihai hedefin birincilik olduğu bir format akla geliyor. oysa don'lerde bu durum çok farklı.

    genel olarak baktığımızda nispeten para kazanmanın daha kolay olduğu bir oyun türü. özellikle düşük meblağlarda oynandığı zaman, çıtır çerez gibi arka arkaya, hatta aynı anda birkaç tanesi birden oynanabilen bir popüler tüketim ürünü. ancak giriş parası arttıkça, oyunun kendine has dinamiklerine hakim oyuncularla karşılaşma oranı da artıyor doğal olarak. böylece kolay para olarak görülen oyun, bir anda can havliyle oyunda kalmak için mücadele verdiğiniz, çok yabancı birşeye dönüşebiliyor. blind'ların manyak seviyelere ulaştığı, 2-3 elde bir restlerin havada uçuştuğu, chip liderinin bile her an diken üstünde olduğu bir oyuna mesela.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap