2 entry daha
  • cennet çamuru aslen halep yöresine ait bir tatlıdır. bu tatlı yaklaşık üç dört asır öncesine ait yemek tariflerinin olduğu osmanlıca yazılmış bir kitaptan tercüme edilen tarifin, sürekli denenmesiyle son şeklini almış bir tatlıdır.

    kadayıfı özel olarak antep'ten getirilir, çünkü oranın kadayıfı daha kalın tellidir, diğer kadayıflar aynı kıvamı vermez. sıcak şerbet, çekilmiş antep fıstığı ve kadayıf iyicekarıştırılıp içine biraz da tarçın ilave edilir. sıcak servis edilir, üzerine de kaymak konur. bugüne kadar onlarca arkadaşıma ısmarladığım bu tatlıyı beğenmeyene henüz rastlamadım. tatlıya son halini veren muhammet ömür akkor isminde uludağ üniversitesi işletme bölümünden mezun biridir. kendisi iş bankası yayınlarısponsorluğunda yemek kitapları çıkarmakta olup ilk kitabı bursa yemekleri piyasaya çıkmıştır. ikinci kitabının ise halep mutfağı üzerine olacağını söylüyor. muhtemelen o kitapta cennet çamuru adını verdiği tatlının tarifini de yayınlayabilir.

    yedikten sonra; cennetin çamuru böyleyse kendisi nasıldır diye insanı düşündürüp dine imana getirmesi olası bir tatlıdır.
    ve maalesef bu tatlının bursa'da ve sanırım türkiye'de yapıldığı tek dükkan olan semsek gaziantep kebapları isimli mekan teğet geçen krize kurban olarak geçtiğimiz günlerde kapanmıştır.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap