5 entry daha
  • "işler ne kadar kötü giderse gitsin, çabala ve asla mutluluğunu kaybetme" temalı yanlışlıkla izlediğim filmlerin son zamanlardaki en iyi temsilcisi.

    istanbul film festivali kapsamında izlediğim film kız kardeşi, gayrimeşru çocuğu, iş kurma çabalarıyla biraz ayrılsak da beraberiz'deki yer elmasını andıran nev-i şahsına münhasır babası ve başkasıyla evlenmiş olmasına karşın üniversite yıllarından beri kopamadığı yasak aşkı çemberindeki hayatını düzene sokma mücadelesindeki bir kadının yaşadıklarını çok tatlı bir şekilde anlatıyor.

    senaryosu bir kadının elinden çıkmış olduğu belli olmasına rağmen, özellikle ince espirileri, sağlam konusu ve akışıyla asla yalnızca kadınlara hitap eden bir film değil. hatta bunun senarist megan holley'in yazdığı ilk filmi olarak görülmesi şaşırtıcı. iki ana karakteri oynayan amy adams ve emily blunt ile bahsetmeden geçemeyeceğim çocuk oyuncu jason spevack da tam karakterlerinin oyuncuları olmuşlar, ve çok başarılılar.

    fırsatı bulunursa, benim yeterince bilgi sahibi olsam benim de diyeceğim "kadın filmi" ya da klasik "hayata bağlan, mutlu ol filmi" önyargılarına kapılmayıp mutlaka izlenmesi gereken bir film.
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap