1 entry daha
  • taraf gazetesi'nde emre uslu mahlasıyla yazılar yazan kişi, başkomiser. gazetede polis akademisi öğretim üyesi önder aytaç'la ortak imzalı yazılar yazıyor. genelde türk silahlı kuvvetleri aleyhine yazdığı yazılarla bilinir. genelkurmay'ın "genelkurmay andıcının sızdırılması ve tsk'nın ağır bir dille eleştirilmesi" suçlamasıyla yaptığı başvuru üzerine, içişleri bakanlığı ve emniyet genel müdürlüğü bu şahıs hakkında soruşturma başlatmıştır. ancak 8 yıl önce yüksek lisans yapmak için amerika birleşik devletleri'ne giden ve çeşitli hastanelerden "okyanus ötesi uçamaz" raporları alan uslu, sonunda yurda döndü.

    gelir gelmez ilk iş olarak başkomiserlikten emniyet amirliği rütbesine yükselmek için sınava girmiş. sınavda sorulan soruların sadece 56'sına doğru yanıt verirken, 44 soruyu yanlış cevaplamış. sınav sonucuna göre terfi alıp almayacağı önümüzdeki hafta açıklanacak. ancak hakkında açılan soruşturmanın sonucu kimbilir ne zaman belli olacak.

    bugüne kadar "okyanus ötesi uçamaz" raporları alarak türkiye'ye gelemeyen uslu, demek ki konu sınava girmek ve terfi alabilmek olunca uçabiliyormuş.

    http://www.radikal.com.tr/…13.04.2009&categoryid=77
446 entry daha
hesabın var mı? giriş yap