• 2004 yılında otonom hale gelerek viyana üniversitesi tıp fakültesi adını bırakarak viyana tıp üniversitesi haline gelmiş 2009 kış sömestrı için beni öğrencisi olarak kabul etmesini istediğim avrupanın en iyi tıp üniversitelerinden biri.
    1365 yılında kurulan üniversite dünyanın ilk kulak burun boğaz, deri ve göz kliniklerine ev sahipliği yapmış. 8500 öğrencisi var ve 1800 araştırma görevlisiyle 1600 tıp doktoru bünyesinde çalışmakta ve burada yılda 500bin hastayı tedavi etmekteler(avusturyanın toplam nüfusu zaten 8 milyon,viyananın ise 1,5). şehrin merkezinde olmasa da devasa bir kampüs.. herşey güllük gülistan.
    yalnız sanırm iki seneden beri çok kıl bir uygulamaya geçmişler. kardeşim bize başvuru çok, nası ayıracağımızı da bilemiyoruz, zaten daha gerçekten doktor olup olmak istemediğine karar verememiş mandavallar geliyorlar, bitiremiyorlar, yetti artık gayrı deyip sadece ve sadece kendi sınavlarına bakıyorlar, eignungstest für das medizinstudium denen bir sınav bu..
    üniversitenin bağlı olduğu allgemeines krankenhaus ise metroyla rahatça ulaşabileceğiniz hastaneye en son benzeyen yer.. içinde bir adet süpermarket, büyük bir starbucks, banka, çiçekçi gibi mini alışveriş merkezi bulunuyor, içerisi rengarenk cıvıl cıvıl.. gördüğüm en güzel devlet hastanesi..
    kısacası kabulümü yolladığı anda halay çekerek viyanaya gitmeme sebebiyet verecek üniversitedir viyana tıp üniversitesi...

    edit: kesinlikle uzak durmaniz gereken yer. uzmanlik yapmak cok cok zor, yabancilara sik gibi davraniliyor. agustosta kabulumu gondermelrine ragman almanyadan kabul alir almaz sakkk diye nahh cekerek kactigim ilim irfan yuvasi olamamis yer.

    edit: bana soracağınıza artık tüm üniversitelerin bir web siteleri var. google da bunu sizin için bulabilecek kadar gelişti. ama yine de söyleyeyim : www.meduniwien.ac.at

    ve ayrıca emsye kayıt öss kötü geçince değil, şubatta yapılıyor.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap