6 entry daha
  • italyanca barmen demektir. italyada barista denildiginde her tür alkollü ve alkolsüz içeceği hazırlayan kişi anlaşılır. fakat dünya genelinde alkollü içecekleri hazırlayan kişiere barmen denilmesi sebebiyle barista kelimesi daha çok kahve ve kahve bazlı içecekleri hazırlayan kişi manasında kullanılır olmuştur.

    barista'nın görev tanımında kahveye ve kahve ekipmanlarına dair herşeyi bilmek, ekipmanları kullanıp, temizliğini ve bakımını yapmak, kahve ve çeşitleri, kahve kavurma, kahvenin her türünü hazırlamak, talep edildiginde kahve ile ilgili detaylı bilgi verecek kadar kahve hakkında bilgi sahibi olmak, içeceklerin hazırlandığı yerin temizliği ve düzeni vardır. bunların yanısıra barista gerektiğinde** bulaşık yıkamaktan tuvalet temizlemeye kadar her işi yapabilir. haa bu son sayılanları da yapmalı mıdır? bence yapmamalıdır ancak dünya genelinde çok bilinen baristalar hariç tüm baristalar yukarıda anlatıldığı şekilde çalışmakta ve çalıştırılmaktadır. bu yüzdendir ki kahveye dair çok ve dogru bilgi sahibi olan barista sayısı azdır. tepelerine tepelerine binilip, köle muamelesi çekildiği için kahve barmenliğini layığı ile yerine getirmeye fırsat kalmıyor adamlara.

    ayrıca yoğun bir cafede çalışan bir barista'nın ne kadar yorulduğunu da ancak ard arda 4-5 kahve hazırlayan birisi anlayabilir. kahvesini begenmediginiz bir cafede kahve kalitesi ve ekipmanın ardından gelen asıl sorun barista'ya baristalık yapma fırsatı tanınmamasıdır.
84 entry daha
hesabın var mı? giriş yap