13 entry daha
  • kendisini gelmi$ gecmi$ en iyi platform oyunu ilan etmek uzereydim ki ortada shadow of the beast, turrican, sonic the hedgehog, super mario world, mayhem in monsterland gibi cok guclu adaylar varken $oyle bir kendime ceki duzen verdim ve du$unmeye ba$ladim.

    braid, kari kiz konusunda maglubiyet almi$ elemanimizin brugge kilikli bir orta cag $ehrine bakan koprude siyah bir siluet halinde muhtemelen bira icerkenki goruntusuyle aciliyor. peri masali gibi gokyuzunun altindan gece vakti evimize giriyoruz ve kahramanimizin manitayi geri getirme seruvenine ba$liyoruz. puzzle'larin zorluk duzeyini son derece yerinde buldum. game over olayi braid'de yer almiyor, bir hata yaptiginizda zamanda dilediginiz kadar geriye yolculuk yapip onu duzeltebiliyorsunuz.

    oyunun kadrosunun bu i$e a$iri ticari gozle yakla$mayip mumkun oldugu kadar gorsel/i$itsel estetik uzerinde duru$lari oyunun dunyasina kaptirmayi kolayla$tiriyor. 14.95 usd gibi abuk bir fiyata internetten 105 megabyte'lik pc versiyonunu indirip kurulum bile yapmadan direkt oynamaya ba$layabilirsiniz.

    son yillarda platform oyunlari uzak dogu konsollarina hapsoldu (bkz: nintendo) (bkz: sega) ve bunun sonucu olarak da ortaya cikan urunler anime geleneginden, bol renkli, cicili bicili hallere burunduler. ozellikle amiga zamanlarindaki huzunlu/karanlik tema platform arcade'lerinde rastlanamaz hale geldi.

    sonunda birileri cikti ve her pixel'inin uzerine titrenmi$, yolda mp3'leri walkman'de dinlenecek kalitede muziklere sahip bir oyun yapti da bu turun bati ulkelerindeki hastalarinin yuzu guldu.
    oyunu gezegen uzerinde eglence arayan herkese oneriyor, sizleri kizil sacli ve bir yerlerden a$agi ucarken kiravati yukari dogru havalanan biraderimizin hatun meselesini cozmesinde yardimci olmaya cagiriyorum.
71 entry daha
hesabın var mı? giriş yap