7 entry daha
  • bu kirlenmiş dünyada, bu kadar güzel bir şeyi, hem de hiç karşılık beklemeden, yıllardır yapıyorlar. eğer katılma imkanınız varsa ve karşılık beklemeden ülkeniz adına bir şey yapmak istiyorsanız, bu vakfın etkinliklerine katılmalısınız. ben çok geç katılma imkanı buldum ve gerçekten bunun için çok üzülüyorum. daha bir iki gün önce odtü endüstri mühendisliği öğrencileriyle ortak yürütülen etkinlikte yaşadığım bir anıyı yazmak istiyorum.

    gittiğimiz yiboda, okulun aşçısıyla tanıştım. daha doğrusu yanından geçiyordum, kendisi birşeyler söylemek ister gibiydi; ben de yanına gittim. “tunca bey” diye başladı, “biz sizi ciddi, ağır kişiler sandık; konferans verip gideceksiniz sandık. halbuki siz o kadar bizden, o kadar candanmışsınız ki. yemeklere yardım etmenizden tutun da, çocuklara gösterdiğiniz sıcaklığa kadar; bizi o kadar mutlu ettiniz ki. keşke diyorum arkadaşlara, her ay gelseniz buralara...”

    o esnada yanımızda müstahdemler de vardı; onların gözlerinden de aynı ifadeler birebir okunuyordu. yani sadece öğrencileri değil, velileri, çalışanları, öğretmenleri de çok mutlu ediyor ilkyar. onlar ilkyar'ı gördükçe, belki çok niyetleri yoksa bile daha bir sarılıyorlar çocuklarına. işte böyle de büyük bir vakıf ilkyar.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap