51 entry daha
  • bu ülkeyi bölmek isteyenler tarafından bir maşa olarak kullanılan çocuktur. evet, bu oyunda yalnızca bir maşadır ve kardeşleri gibi kullanılmaya devam edecektir. kimi zaman sokak gösterilerinde polise taş atarak, kimi zaman dağda askere kurşun sıkarak...

    sözlük ahalisi başta olmak üzere, insanı yönü istismar edilen halkım da aynen onu maşa olarak kullananların oyununa gelmektedir. o çocukları oraya salmaktaki amaç nedir, diye hiç düşündünüz mü sevgili dostlar? ben söyleyeyim, aynen verdiğiniz tepkileri vermeniz için salınmıştır bu çocuk. "vah garibim, polisten dayak yedi." demeniz için salınmıştır. çünkü çocuk dendiği zaman akan sular durur. hiçbirimiz kıyamayız, canımız ciğerimizdir. birçoğunun belki de en zayıf noktasıdır çocuk.

    ve onlar, bunu çok iyi bilmektedir. çocuklara kıyamayacağımızı çok iyi bilmektedir. bu yüzden her gösteride artık en önde çocuklar var. çünkü onlara dokunamayız. ve yine onlar, çocukları kullanır, taş attırır, molotof kokteyl attırır. çünkü bilirler ki, elbet biri kendini kaybedecek ve elbet biri o çocuklara zarar verecek. bilirler ki, işte o zaman onlara gün doğacak, davalarını haklı gösterebilecekler. haksızken, haklı konuma gelebilecekler.

    bugün birçok ana baba çocuğunu çok sevmesine rağmen, yeri gelir, iyice çileden çıkar ve sinirlenerek kendi, öz evladını döver. annesini babasını çileden çıkartıp da dayak yer çocuk. öz anne babasından dayak yer, birçoğumuzun yediği gibi.

    işte onlar bunu da çok iyi bilmektedir. tahammül sınırları zorlandığında insanın öz evladını "bile" dövebileceğini çok iyi bilmektedir. ve çocukları sürerler öne. polislerimiz, askerlerimiz kendini kaybetsin, onlara zarar versin diye. sonra çıkarlar, derler ki; "işte, bu yüzden dağa çıkıyoruz biz."

    yaşanan onlarca olaydan sadece bir tanesidir bu ve yaşanan onlarca olaydan kameraya takılanıdır.

    artık gönül rahatlığıyla çıkıp "biz bu yüzden dağa çıkıyoruz." diyebilirler. çünkü polis bir hata yapmış, sinirlerine yenik düşmüştür. hiç kimse polisin yaptığını haklı gösteremez. hiç kimse türk polisinin bugüne kadar yaptığı orantısız güç kullanımını ve işkenceleri haklı gösteremez.

    ama hiç kimse de "işte bu yüzden dağa çıkıyorlar." tuzağına düşmesin sakın. onlar bunu istiyor. onlar, davalarında haklı görünmek için bunları kullanıyor.
    dağda kurşun sıkan teröriste hoşgörüm yoktur, çünkü oraya çıkmak onun kendi tercihidir. ama taş atan bu çocuk, işte bu onun tercihi değildir, maalesef karar hiç ona kalmamıştır.

    kafasına dipçik darbesi yiyip hastanelik olan çocuğa yazık, tüm gün kafasına taş yiyen polise yazık ve sonuç olarak da "en insani yönü" istismar edilen bu halka yazık...
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap