2 entry daha
  • yoksul bir isci ailesinde simdiki almanyanin en batisindaki saarland eyaletinde dogdu. babasi sosyaldemokrasinin emperyalist savastaki ihanetini unutamayan solcu bir isciydi, 1919devrimine katilmis ve sonrasinda yolunu kpd (almanya komunist partisi) birlestirmisti. erich honecker de boyle bir ortamda yetisti ve bilinclendi, ailesinin yuksek okul okutacak durumu yoktu ilk egitimden sonra bir cati ustasinin yaninda cirakliga verildi, komunist genclik orgutunun (kjvd) taninmis bir militaniydi. 1933 de berlin e cagrildi partisi tarafindan; zaten hemen sonrasinda da fasizm iktidara gelmisti. duraksamadan illlegal mucadeleye katildi, 3 yil sonra genis bir operasyon sonrasi yakalandi, gestapo nun iskencelerine katlandi, savasin bitimine kadar da berlin moabit cezaevinde kaldi. savas bittiginde tum dunya halklarina aci ve gozyasi tasiyan, yikilmis bir ülkeyi devraldi yoldaslariyla birlikte.
    baska bir almanya nin, bariscil,insancil ve tüm halklara dost bir ülkenin kurulusuna omuz verdi, sorumluluk aldi.
    tum eksiklikleri ve hatalarina karsi komünist inancindan ödün vermedi, nedamet getirmedi, bas egmedi.
    ayrica gorbacov ihaneti sonucunda emperyalist almanya ya iade edildi, bu siralar kanser hastasiydi. buna ragmen tekrar moabit hapishanesinde tek kisilik hücreye konuldu, burada moabit notlarini kaleme aldi, yenilginin hesaplasmasini yapti. emperyalizmin mahkemesinde sosyalizmi savundu.
    sili ye falan da kacmadi hemen, kanser hastaligi asiri ilerlemisti, burjuvazi bu vebali almak istemedigi icin serbest birakildi.
    cia ve emperyalist dunyanin ortaklasa kotardiklari 11 eylül 1973 felaketinden sonra dogu almanya tum kapilarini binlerce sili li komunist ve solcuya acmisti. sili ve latin amerika halklari bunu hic bir zaman unutmadilar.
    daha sonra karisi ve silili bir devrimci ile evli olan kizinin ve torunlarinin yanina gitti ve burada 3 ay sonra öldü.
    gectigimiz günlerde nikaragua devlet baskani daniel ortega honecker in esine ulkesinin en buyuk ulusal madalayasini verdi, latin amerikanin direnen halklarina verdigi karsiliksiz destek icin!
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap