• şokşokşok. "marjinal olmaya çalışmak" dışında sebepler bulundu:

    - facebook sayfanda minimalizme gitmeye karar vermişsindir, kutuları tek tek elersin, bir de bakarsın geriye kutu kalmamış. facebook'unu kaparsın.

    - sevgilinden ayrılmışsındır, gönderdiği pastaları tek tek silmek acı veriyodur, kolayını yaparsın, facebook'unu kaparsın.

    - arkadaş listende saplantı haline getirdiğin biri vardır, ama saplantılı olmayı sevmiyosundur. onu listenden silmek absürd olucak, bin türlü soruyu beraberinde getiricektir, facebook'unu kaparsın.

    - geçmişinden kaçıyosundur facebook'unu kaparsın.

    - görsellere olan aşırı hassasiyetin yüzünden kendini 6 dereceden bile uzakta olduğun alakasız insanların albümlerine bakarken buluyor, sonra harcadığın zamana lanet ediyosundur, facebook'unu kaparsın.

    - facebook'unu kontrol etmeyi sürekli unutuyosundur, insanlar sık sık "iyi de ben onu sana haber vermiştim facebook'tan" diyodur, iletişimsizliğe sebep oluyodur, facebook'unu kaparsın.

    - hayatında bişeyleri değiştirmeye biyerden başlamak istiyosundur, sigara içmiyosan sigaraya başlarsın, sigara içiyosan sigarayı bırakırsın, facebook'un yoksa facebook açarsın, facebook'un varsa facebook'unu kaparsın.

    - normal hayatta kendini kolay açmayan birisindir, sanal alemde neden farklı oliyim dersin, boş bir facebook hesabındansa, facebook'unu kaparsın.

    - facebook olmadan doğumgününü kimlerin kutlayacağı konusunda bir deney yapıyosundur, facebook'unu kaparsın.

    - yıllar sonra bir arkadaşınla yolda karşılaştığında ne kadar değiştiği konusunda şaşırmak, roman tadında yaşamak istiyosundur, facebook'unu kaparsın.

    - bonus: facebook bi işine yaramıyodur, facebook'unu kaparsın.

    sonra aklına eser, facebook'unu açarsın. o sırada da "facebook kullanma sebepleri" devrededir.

    bugün (saat itibariyle dün) katıldığım bir sunumda, sunucunun önce "facebook hesabı olmayanlar kimler?" diye sorması, sonra da "siz bu dünyada mı yaşıyosunuz? facebook'unuz olmadığında çok cool filan olmuyosunuz. gerçekten." şeklinde gayet ciddi bir söylemde bulunması üzerine inceleyesim geldi bu sebepleri. bir aralar facebook'u olan, bu aralar facebook'u olmayan, her an tekrar facebook'u olabilecek olan biri olarak şööööle bi tespit yapıyorum ozaman: facebook'u olmayanlara direkt "marjinal olmaya çalışıyor" diye bakan insanlar, ya facebook'u gözlerinde cidden çok büyütüyorlar, ya da facebook'ları olduğu için içten içe garip bir eziklik duyuyor ve kendilerini hakarete uğramış hissediyorlar. yoksa sana ne a monyak?

    ps: özellikle iletişim sektöründe olanlar üzerinde resmen bir facebook baskısı var. "facebook'un yoksa bu meslekte ne işin var?" demeye kadar ilerletmişler işi. şöyle: içgörü avına çıkmak istiyorsanız internet, forumlar, yahoo answers, bilmemne, sonsuz kaynak var. facebook'a işiniz düşerse de bir fake account, ya da onlarca facebook'lu dostunuzdan birinin accountunu kullanmak son derece basit.

    bundan sonra sinirimi bozanlara "aa bak ekşisözlükte ne yazmışlar" diyip yollamak için yazdım bu entry'yi, uzun vadede zaman kazandırıcak. :p
120 entry daha
hesabın var mı? giriş yap