8 entry daha
  • trt6 te yaşananların aslında çok daha geniş bir arka planı olduğu şeklinde güzel bir tespit yapmıştır. kanal ve sunucuları/çalışanları konusundaki her haberi magazin gündemine oturtmaya çalışanların aslında nasıl da yanlış yaptıklarını göstermiştir.

    +++++++++++++++

    ne kadar rötuşlamaya çalışıp dış görünüşe cila atsalar da faydası yok. türkiye'de hala egemen güçler gölgelerinden korkuyorlar. bu ülkenin 'adam edilmesi' gerektiğini düşünüyorlar. 'öteki' diye etiketledikleri upuzun listedekileri kontrol etmeye çalışıyorlar. zerre bir ilerleme mevcut değil.
    ***
    dün bu köşede rojin'in trt-şeş'te yaşadıklarını yazdım. düşünün, 'türkiye'de devrim' sloganlarıyla bir kürtçe kanal kuruluyor. bunun demokratikleşme yolunda ne kadar önemli bir adım olduğu yazılıp çiziliyor. ifade özgürlüğünün önündeki engeller kalktı, havası yaratılıyor.
    ***
    ama bir de bakıyorsunuz ki devletin kanalı o kanalın programlarının konuk seçimlerine bile müdahale ediyor. bırakın kürtçe kanalda kürt düşmanlığı yapılmasına göz yummayı, muhalefet ile birlikte anılan isimleri bile orada görmek istemiyor. müjde ar'ı eş kontenjanından konuk olarak çağırmayı reddediyor. bu ne demek? trt'nin kapıları ne zamandan beri chp'lilere kapandı?
    ***
    hadi diyelim, kanal iktidara sonuna kadar angaje oldu. o nedenle muhalefet partililere kapılarını kapadı. peki 'demokratik açılım' kisvesi altında başlayan trt-şeş'te bir yemeğin üzerindeki renkleri pkk bayrağı ile özdeşleştirmek ve yemeğe müdahale etmek ne demek? bunun, zamanında kürtçe konuşmayı suç sayan zihniyetten ne farkı var?
    ***
    'değişim' havası yaratması için perde dönem dönem yeniden açılıyor ama arkasındaki görüntü aynı.

    http://www.aksam.com.tr/…mudahale_cumhuriyeti_.html
7134 entry daha
hesabın var mı? giriş yap