84 entry daha
  • karayılan'a nasıl ulaşabildiği lüzumsuz meraklara ve "devlet neden ulaşamıyor o zaman" türünden yersiz sorulara yol açmış yazardır.

    ilki için şu denebilir: sen yazdıkları ciddiye alınan bir gazeteci ol ve karayılan'a* ulaşmak iste, sen de ulaşırsın. pkk mars'ta değil ki. hasan cemal elinde gazeteden kesilmiş bir fotoğrafla, bakkala muhtara sora sora bulmuyor ya karayılan'ı. avrupa'da ya da kuzey ırak'ta, hatta belki türkiye'de yasal olarak ortalarda dolaşan birilerine talebini iletiyor, o talep dolaylı/dolambaçlı yollardan karayılan'a ulaşıyor, karayılan da görüşmeyi kabul edip ulaşım kanallarını hasan cemal'e açıyor. böyle oluyor. o kanallar bir suikastçiyi oraya taşımaz.

    ikincisi ise şöyle cevaplanabilir: karayılan'ın yerinin bilinmediğini nereden biliyorsun? devletin hasan cemal'in başvurduğu aracılara da ihtiyacı yok. muhtemelen biliyor, izliyorlardır. apo'nun da evini biliyor ve gözlüyordu, ama öldürmedi devlet. niye öldürsün? pkk'yı bitirir miydi, yoksa devletin otuz yıldır izlediği, ne durumda ne yapacağını az çok tahmin edebilldiği bir pkk lideri yerine on tane lider adayının çıkıp örgütün parçalara ayrılması ve bu parçaların eylem yarışına girmesiyle mi sonuçlanırdı apo'nun öldürülmesi?

    iyi ki devlet kahvehane sohbetlerinde pkk'yı "bitiren" vatandaşlarından daha akıllı! ha bu akla yıllar içinde ulaştı, o zamana kadar kahvehane ve asker zekâsıyla pkk'yı bu hale getirdi ya neyse, olan oldu artık...
466 entry daha
hesabın var mı? giriş yap