124 entry daha
  • yemekteyiz programında rezil edilen italyan $eysi

    daha önce hiç tramisu yapmamışsanız kulak kabartınız.

    tramisu asla ama asla tepsilere dizilerek yapılan bir tatlı değildir. mevcut talebin karşılanamayacak kadar çok olduğu restoranlarda tepside hazırlanır aksi takdirde kup'larda servis edilir.

    kedi dili ya da saviola biskuvisi, mascarpone peyniri ,illy espresso bulamayabilirsiniz. istiklal caddesinde çalışırken* bebe biskuvisi kullanırdık ve sırf bu tatlı için gelen müşterilerimiz olurdu. kahve için ne yaparsanız yapın ama mutlaka köpürtün. ıslattıktan sonra köpüğü ile kuplara diziniz. mascarpone peynirine gelince, marketten aldığınız labne peynirini, iki-üç kat yaptığınız havlu kağıdına sarın. fazla suyunu emecektir. kıvamı yoğundur ve yaptığınızda mascarpone peynirini aratmaz. labne peniri ile tramisu yapanların sırrı suyunu kullanmamalarıdır zira bu su, kremanın kesilmesine neden olur.

    yumurtanın sarısını ve akını ayrı ayrı cırpın fakat buradaki püf nokta yumurtanın akını cırptıktan ve kar haline getirdikten sonra diğer karışımı içine ilave ettiğinizde asla ama asla çırpmayın. spatula yardımı ile altını üstüne getirerek yawaş yawaş karıştırın.

    herşeye rağmen tramisuyu tutturamazsanız tadı çok kötü olacaktır. kesinlikle çöpe atmayın. başka bir kapta krem şantiyi çırpın ve içine ilave edin. yaş pastalarınız arasında kullanırsınız. zaten buna krem patiseri denir.
305 entry daha
hesabın var mı? giriş yap