1 entry daha
  • nokia shoplarda 560-580 -tl civarında bi'fiyata bulunabilmektedir, bazı kartlara gayet uygun vade farksız taksitleri de vardır. teknosa fix 599 peşin, 630 taksit diyor ki o da sadece axess'e, vatan da hakeza 590 peşin artı vade farklı taksitler demişti galiba. turkcell ise; malum kampanya yapıp kendi hizmetimi de kakalayacam diye fiyatın pokunu çıkarmıştır, ürünü lanse etmesi dışında pek bi'etkisi-faydası olacağını da sanmıyorum ama bir de şöyle düşünmek lazım; sonuçta bi'smart phone alacaksınız, onlarda size bu smart phone'a yaraşır öyle kapı kapı wlan aratmayacak bi'internet paketi veriyor. isteyen ayrı alır, isteyen hepsi bir alır orası tercih meselesi tabi ama sonuçta fiyatın pahalılığında bunu da göz önünde bulundurmak lazım. bir de kontratsız satışları başlamış heralde onu da incelemek lazım benim ilgilimi çekmedi..

    tipi-tasarımı dersek, malum; qwerty klavyeli bir cihaz. renkleri(bordo-lacivert) ve plastik kaplamasıyla e71'in daha bi'sportif, daha bi'genç işi olanı hatta ve hatta bu sebeplerden ötürü neredeyse yarı fiyatı olanı. ama bu kıyaslama için şunu da belirtmek lazım; e71'in 3.2mp'lik kamerasından kesinlikle daha iyi bir görüntü vermekte bunun 2mp'si, o bakımdan avantajdır bence, onun yanısıra alüminyum kasayla birlikte gps'in olmaması dezavantaj ya da daha doğru tanımlamayla; bu yarı fiyatın açıklamasıdır. ayrıca bu renki plastik kasalar gayet güzel görünmekte ve hissedilmekte. tabiki kullanım yoğunluğuna bağlı aşınmayı akıldan çıkarmamak lazım; önümüz yaz, el terler, kılıfa sok-çıkar, olmadı bi'yıl sonra satmaya kalk, millet beğenmesin, servislerde kapağı değiştirecem diye uğraş falan filan işte, ha bu fiyata böyle bi'cihaz? dersen hiç kaçırma havada kap, o ayrı..

    toplayacak olursak; geniş mi? geniş. ince mi? ince. şık mı? bir hayli hem de! bunların dışında gerisi youtube'da bulunan biri 2, diğeri de 3 parça halinde detaylı anlatıldığı tanıtım videolarından öğrenilebilir. hatta bugün yarın alırsam, bilahare detaya da girebilirim belli olmaz, şimdilik bu entry nokia shop'un uygun fiyat ve test etme imkanları bakımından ne büyük nimet olduğuna adanmış olsun, insanı yine ve yeniden nokia'lı yapma potansiyeli yüksektir.

    bu da bonusum olsun;
    http://cepantoloji.blogcu.com/…ia-e63_39166531.html

    *
    *
    ekleme ve düzeltme;

    öncelikle affola, yanlış yazmışım; karşılaştırma konusunda e71'i kastetmiştim tabiki. ama neden iki sefer üstüste n71 demişim? ona bende şaşırdım, aynı anda hem aceleye hem de dalgınlığıma geldi heralde. uyaran arkadaşlara teşekkürler..

    bir haftadır kullanıyorum gayet memnunum fiyat-performans oranı harika, internet kullanışlılığı harika(benim gibi dokunmatik ekrandan bezmiş biri iseniz tabi!)

    ayrıca, yazdıklarıma ek olarak; ucuz olsun diye malzemeden fazlasıyla çalınmış. şöyleki; içinden, orjinal bir kılıfı ya da hafıza kartını geçtim, usb kablosu ve işe yarar bi'kulaklık çıksaydı çok daha da iyi olurdu yani. pc suite bile yok! düşünün artık maliyet muhasebesini..

    işinize yarayacaksa(ki ne kadar "multimedia değil, iş adamı telefonu.." dense de mutlaka yarayacaktır.) bunları dışarıdan temin etmek gerekiyor malesef.

    -bulabilirseniz; 5800'ın yanında gelen kısa usb kablosu ve kumandalı kulaklığı tavsiye ederim, pil işinizi görüyor yedeğe pek gerek yok, marka seçmeksizin 8gb'ye kadar kart okuyor ne kadarı lazımsa alırsınız. e71, asus, htc tarzı cihazlara uyan kılıflar da olmazsa olmazdır 5-10 liraya bulunur..

    ve son olarak burası önemli; "internet kullanımı sizin için önemliyse şayet!" turkcell'in kampanyasından şaşmayın derim. yani internete ne kadar ihtiyacınız var, tarifeniz ne, operatörünü ne? bunlar sizi bağlar. şayet mobil internet sizin için önemliyse! diyorum; mutlaka 3-5 hatta 10 tane wlan bulunur etrafta, ama dakika başı onları arayacam diye pilin de canına okunur yani. edge'de o kadar olacağını sanmıyorum. ki her zaman şifresiz ya da tanıdık wlan bulmanın sıkıntısına hiç değinmedim, malumdur.

    dediğim gibi bu tamamen tercih meselesidir. yoksa 500 liraya varken gidin 1100 liraya alın demiyorum haliyle. turkcell cihazdan önce kendi hizmetini satıyor o şekilde. işe yaramayacağı halde almak kadar işe yarayacağı halde fiyata bakıp almamak da epey yüzeysel bi'tüketim eğilimidir..

    "son" diyeyim ve birkaç maddeyle bağlıyayım;

    *bi"enterprise" kimliğiniz, kişiliğiniz varsa,
    *yoksa bile "yazışmadan yapamamcı" ya da "internetsiz olamamcı"ysanız,
    *olsa da olmasa da "yuh be!! blackberry'ye o para verilir miymişci"yseniz...

    -tavsiye ederim. nokia'dır sonuçta: her zaman, her yerde ayağa düşen cihazlar olsa da bu namı boşuna değildir; hem pratik, hem işlevsel hem de en ücra köyde bile ikinci eli para eden markadır..
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap