3 entry daha
  • genelde lafının olayı bozduğu iddiadır. bu iddianın gerçeklendiği bir çok hal olmasına rağmen aksi de çoğu zaman söz konusudur.

    zira homofobik olan sadece bireyler değil, bireylerin sosyal hayatını düzenleyen / yöneten bir ton kurumdur. askeriye - yapısı gereği cinsiyetçi bir kurum olduğu için - dinler -keza toplumsal cinsiyete en çok şekil vermeyi iş edinmişlerdir nedense -, devletler, eğitim sistemi (bkz: ders kitaplarında cinsiyetçilik) hepsi homofobiden kırım kırım kırılmaktadır.

    sistemli bir şekilde homofobik bireyler yetiştiren toplumdan ne beklersiniz; homofobik bireyler ki bunun eşcinsellikle ilgilisi bulunmamaktadır. keza homobi annelerde babalarda, bebek kıyafetleri üreten firmalarda pembe / mavinin dışında çıkılmamaması erkek bebeği pembe giydirilmemesi ile başlar hayatımızın her döneminde devam eder.

    zaten yasalarla öncelikle toplumsal / kurumlara dair homofobiden kurtulmaya çalışıyor batı dünyası. böyle olunca bireyler zaten homofobi ile de facto olarak doğmuş olmayacaklardır. homofobi kavramı siliklenecek ve herkes kimin kiminle yattığını kendine mesele haline getirmieyecek bu entry anlamını yitirecektir.
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap