8 entry daha
  • afişte bilmem kaç puntoyla yazılmış "hamle ve düşünce derneği" gibi gibi bi isim görünce bi an boş bulundum ve derneği satranç derneği sandım, turgut özal ile satranç, hmm, ne alaka yahu? gibi garip düşüncelere gark ettim. gözüme kestirdiğim görevliye "pardon, maçlarda ellediğimizi oynamak zorunda mıyız"* deyü sorular sormaya yaklaşırken fark ettim ki, adamlar ciddi ciddi, "turgut özal" isimli bir düşünce derneği kurmuşlar. tüm olayı satranca endeksleyecek kadar ütopik olan beni dahi afallattı bu durum.

    8 yaşındayken filan, "baba, neden tüm kasapların ismi 'şen kasap', 'bizim aile kasabı' gibi çiçekli böcekli? bu adamlar hayvanı kesmiyor mu yani, kasap değil mi bu adam?" filan demiştim. sonra da kendime söz vermiştim, gün gelecek 'vahşet kasabı' isimli bir dükkan açacağım ve tüm dünyaya gününü göstereceğim. babam, "batarsın 2 güne yavrucuğumcum" demişti de üzülmüştüm, hayallerim yıkılmıştı, fikirlerimi kimse orijinal bulmuyordu..

    baba, haksızmışsın. bu derneğin ismini gördüm ve buna kesin bi şekilde kani oldum.
    baba, hem haksızsın, hem de köşeyi dönmemi engelledin. hayatımla oynadın. kariyerimi yaktın..
    ---
    muğlak olmuş editi: yahu düşünce derneği kuracaksan, ki kuracaksın, isim seçerken azıcık bi düşünürsün. ve düşünmenin akabinde muhtemelen, hayatını hakikaten "düşünce" ile geçirmiş/tüketmiş birilerinin ismini seçersin.
    adam siyasetçi, siyasetçi retorik kasar, düşünce üretmez yahu.
    "vizyon ve misyon sahibi bir liderdi rahmetli" diye milyon defa da söylesen, ki söylüyorsun, adam hala siyasetçi, hala devletlü.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap