6 entry daha
  • vahşi batı kovboy filmlerinde görmeye alıştığımız bir aksesuar. barlarda girişin yanında bulunur. büyükçe bir vazo gibidir. asıl amacı; tütün çiğneyen kovboyların işi biten tütünleri içine tükürmesi, biraz da ağızlarındaki acılığı gidermek için o nefis kokulu ve kıvamlı sarı balgamlarını içine bırakmalarıdır.

    sarı dişli, terli, pis kokan toz toprak içindeki kovboy ağzında inek bokundan çıkardığı bir saman sapı ile çift kanatlı bar kapısını tekmeler. kafası hafif aşağı eğik, arkasında tozlu bir nevada çölü günbatımı, içeriye hafif aşağılarcasına bakar. ağzından samanı çıkartarak kafasını herkesi hakir görecek şekilde yana eğik vaziyette yatırıp tükürüverir bu hokkaya.

    bara gidip süt ve konyak ister. barmen hafiften güler ve "burada sadece erkek içkisi satılır ahbap" demiş bulunur. bizim kirli heri de yıldırım gibi uzattığı ince ama kaslı, çöl rüzgarlarından kurumuş şahin pençesivari elleriyle barmenin içmekten kızarmış boynuna atılır ve fularını sıkar. barmen ani hareket karşısında "pardon ahbap, öyle demek istemedim keh keh" yavşaklığı ile durumu kurtarmaya çalışırken arka masalardaki müdavimlere "beni bunun elinden alana 5 duble fışkı koyacağım şerrrefsizim" der gibi bakızlar. haah dil de kaydı iyice racon olduk, havaya girdik aaanadın mıı!

    neyse; kovboy yavaşça sakinler, rakibini sindirmiştir, artık kavgaya gerek yoktur. pratiktir bizimkisi. böyle böyle hayatta kalmıştır. gerekmedikçe kavga etmeyerek ve bol bol tükürük hokkasına tükürerek. barmeni yerine bıraktıktan sonra; hafiften arkaya doğru bakar yan yan, artislik yapan var mı diye. kaşlar hafif havaya kalkık, böyle psikopat gibi değil de kendinden emin ve yıllanmış bir silahşör gibi.

    daha sonra ön plandaki makro görüntülü kovboy mikroya dönecek yani bulanıklaşacak, bulanık olan arka plan netleşecektir.

    kovboyumuzun ne denli çetin ceviz olduğunu idrak edemeyen, zayıf, pasaklı, sırıtkan bir gerizekalı ayağa kalkarak diğer tecrübeli kovboylara yandan "ne kadar cesur olduğumu görün bakalım" der gibi bakarak "hey yabancı" diyecektir ve birazdan çıkacak bar kavgasında tükürük hokkası kafasına geçecek, 2390847039 kovboyun sarı balgamı ve sıvıları ile karşık nikotin kokulu bir kovboy şekerlemesi olacaktır.

    ohh, mis. ulan 2 dakika çeneni tut değil mi? bizimkini indirebileceklerine inansalar önce abilerin atlar olaya. neden susup oturduklarını düşündün mü hiç gerzek soluk benizli seni...

    balgam harry.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap