• tekila adabıyla içilirse mide bulandırmayan, baş döndürmeyen, sevimli bir meksika içkisidir.

    adabıyla içmek aşağıdaki kurallara uymayı gerektirir:

    1. tekilayi kesinlikle evde için. dışarıda içmek, hem pahalı olur, hem de rezil olma şansınız yüksek.

    2. sanılan bir çok yöntemin aksine; önce tuzu yalayın, sonra limonu ağzınızda bekletin (limon mümkünse misket limonu olsun), en sonunda tekilayı tek nefeste için.

    3. iki tekila kadehinin arasında 10 ila 15 dk lık bir zaman dilimi bırakırsaniz, bünyenize göre değişir miktarda 6 ila 12 kadeh arasında tekilayi içip ardından sokağa çıkabilir**, hatta belki alışverişe bile gidebilirsiniz. (ben yaptim bunu oldu diye sizin de yapabileceginiz manasına gelmez tabi, ben dişim çekilirken de çifte anestezi alıyorum zaten, zorlamayin boşverin, hem herkesin tekila kaldırma kapasitesi kendine, di mi?) hadi eşeklik ettiniz, 5. kadehten sonra bir mola verin bari. zira, bu tavsiyeyi verenin doluya yakın şişeyi kısa sürede içip salon halısına gömülmüşlüğü vardır, neymiş, eşeklik etmeyecekmişiz.

    4. iki tekila kadehinin arasına katiyyen sudan başka bir sıvıyı sokmayın. tekilayla başlayın, tekilayla bitirin, arada "ben bi kahve içeyim" filan olmaz, gelmez böyle oyun bozanlıklara tekila, zira meksika maçosudur.

    5. tekila içtiğiniz süre boyunca ve aralarda, daima oturur pozisyonda olun.

    6. bünyenizin kaldırdığı son kadehi içtikten sonra fena hissederseniz, direkt gidip yatabilecek gibi olun, yani pijamalarinizi giyin, makyajınız varsa silin, kapınızı bacanızı kilitlemediyseniz, ocakta/fırında yemeğiniz varsa filan, gerekli güvenlik önlemlerini alın.

    7. "margarita", "tequila sunrise", "tequila boom boom" gibi holywoodvari güzelliklere girmeyin, henüz erken. zamanı gelecek.

    7. en önemlisi: tekilaniz "gold" olsun. aranızdan, tekilayi gayet iyi bildiğini sananlar, "bana bunları anlatma" diye ukalalık edecek olan çıkabilir, olsun varsın. yeni başlayanlar için, içimi en kolay olanı gold olanıdır.

    yılda bir gün olsun, tekila vasıtası ile beyninize "reset" atmanın getirecegi keyfi/huzuru/sukuneti de gözönünde bulundurun.

    göcek'ten bildirdim. (bkz: tekila/@arcadia)
59 entry daha
hesabın var mı? giriş yap