6 entry daha
  • biraz " ben bilmem " biraz " son aşkım " vuruculuğunda süper ötesi bir yalın parçası. kanımca da " ben bugün " albümünü kurtaran, ben bugün'ün en iyi şarkısı.. şöyle de bir genelleme yapabilirim ki; yalın' ın en güzel 3 şarkısından biri olmuştur.

    parçanının introsundan " aha şimdi dibe vurduk" dedim birden. kulağımda yankılanan ud sesi, biriktirdiğim tüm hüzünlerimi geri çağırmaya yetti. derken " hazırlanmış bir yere gidiyor gibisin" sözleri yankılandı kulaklarda. eyvah oldum. kroşeler ilk dakikadan gelmeye başladı. yalın'ın naif sesiyle beraber sakin bir havayla söylediği bu slow parça kulaklarımda çınlamaya başladı. hani bir şarkıyı ilk dinleyişinde " işte bu " dersin ya, ki sen böyle bir hava vermişti bana.

    "kaç gündür düşünüyorum
    tenhalaştı kahvaltılarımız
    bomboş bakıyoruz artık
    bi bildiğin var da susuyor gibisin"

    dörtlüğü ayrılık öncesi parçalanan kalbin anotomisini anlatıyordu. anladım ki yalın bu albümde yitik kalan sevgilerin hikayesini bizlere fısıldıyacaktı. korkularımızla bizi boğacak, yaralaramıza tekrar tekrar tuz basacaktı.

    sonra sevgiliye söylenebilecek en güzel dizeler bu ufacık tefecik şeker elemanın dudaklarından döküldü.

    "ki sen, benim gözyaşlarımı da gördün
    sen, benim ilk aldığım güldün"

    başka ne denilebilir ki sevgiliye " gitme" demek için. ama yetmezdi, ortada bir dili geçmiş zaman vardı. o eski heyecan artık kaybolmuştu. sevgili, ilişkiyi uçuruma itmek için bahaneler ortaya atıyordu.

    "heyecanını kaybetmişsin
    yok inancını kaybetmişsin"

    gitmeyi kafasına koyan birine ne yapsan da fayda eder mi be yalınım. sen bunu yaptım, sen benim dünyamsın dedikçe, o bahaneler bulmaya devam edecekti. bu parçanın sözlerinde de bütün bu çırpınışların hikayesi anlatılıyordu. müziğinin de damarlarına işleyen vurucu melodileri de cabası.

    playlistte bilmem kaçıncı kez dönüyor. kalbim kaçıncı kez parçalandı bilmiyorum. dinlediğime pişman mıyım, hayır. yeterdi bu kadar polyannacılık. nereye kadar son aşkımsın diyecektik ki, nereye kadar meleklerin sözü var diye kendimizi kandıracaktık. ki sen benim küçücüğüm her şeyimdin, ki sen..

    neyse

    sözün kısası yalın son albümünde yine bizi darmadağın etmeyi başarmıştır. şimdi sendelendi kalbimiz. yine de yüreğine sağlık, biz parçalansak da böyle şarkılar duymaya, acı çekmeye bile ihtiyacımız varmış. anlamış olduk.
    (bkz: ilk dinleyişte aşık olunan şarkılar)
67 entry daha
hesabın var mı? giriş yap