• eski bir şarkıcı. hatta çok eski, sevdiğim şarkıcılar içinde en eskisi diyim. 1877 doğumlu irlanda asıllı bir zat-ı muhterem. o dönem(20. yüzyılın başları) direkt kayıt için şarkı yazma olayı pek revaçta olmadığı için genelde müzikaller için yazılan şarkıların kayda geçmesini sağlayan adam olmuş. ama şahsi fikrimce dönemdaşları arasında en iyi sese ve yoruma sahip olanı da yine billy murray. tipi müsait olsa belki de croonerların atası olarak filan anabilecektik kendisini, ama mahallenin şen kasabı gibi bi görüntüsü vardır. ancak o yıllarda yine baya bi meşhurmuş elbet. kayıtların nadir bulunur olması ve müzik tarihinin pek çok kişi için 60lar sonrası başlaması, böylesi mühim şarkıcıların neredeyse hiç tanınmamasına yol açmış zamanla. yine de antika bir insan olduğum için dinlemeye doyamadığım bir şahıstır billy abim.

    favori şarkılarım ise give my regards to broadway, i wonder who's kissing her now, he'd have to get under-get out & get under ve ada jones ile birlikte söyledikleri there's no moon like the honeymoon.

    şimdi winampta shuffle yaptım da bu parçaların ardından tv on the radio - dancing choose geldi, nerden nereye gelmiş müzik, vay anasını...
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap