6 entry daha
  • bütün haber kaynaklarında ve kişisel beyanatlarda ısrarla "ihale israil'e verilecek" deniliyor. ne demek ihaleyi israil'e vermek anlayan açıklasın bir zahmet. israil kendini koruyacak asker bulamazken bize mi asker gönderecek devlet olarak? ne alakası var?

    muhtemelen israil'li bir firmaya veya konsorsiyuma verilecek demek isteniyor. hoş anladığım kadarıyla ortada bir kesinlik de yok. çıkartılan kararname x firmasına verilecek demiyor, bu işin finansmanı belli bir süre işletme hakları verilerek sağlanacak diyor.

    firmanın israil'li olacağı hikayesini de destekleyen üç olgu var sanırım :

    -israil firmaların bu konuda tecrübeli olması.
    -israil tarım teknolojisinin bu bölgedeki en gelişmiş teknoloji olması.
    -israil'in güneydoğu anadoludan toprak istediğine dair inanışlar/komplo teorileri.

    e şimdi benim anlayamadığım şu var. biz bu ihaleyi özel bir şirkete veriyoruz diyelim. nedir şartları? işte önce temizleyeceksin sonra 49 sene kullanacaksın. e muhtemelen türkiye'de bir şirket kuracaksın, o şirketle vergini ödeyeceksin. öyle hadi verdik sana toprağı istediğin her naneyi ye diyor mu bu kararname? bilmiyorum net ama o çapta bir saçmalık da beklemem artık. bu adamlar ne yapacaklar gelip? orda silahlanacaklar mı? yahudi kolonileri kibbutzları mı kuracaklar? sınır falan mı çekecekler etrafına sanki?

    ne alakası var. adam gibi gelip işlerini yapacaklar, türkiye'nin kanunlarına tabi olacaklar, türkiye'nin arazi rejimine tabi olacaklar, türk sisteminde vergilerini ödeyecek, mallarını türkiye'den satacaklar. gelen adamlara verilecek en büyük ayrıcalık çalışma iznidir olsa olsa. daha ne bekliyorsunuz ki?

    e peki neden bu yaygara?

    -israil ile ticaret yapmayalım
    -e bütün araplar bile yapıyor biz niye yapmayacakmışız?

    -işgal edecekler
    -yahu arkadaş adamlar muhtemelen az bir ekiple gelip lokal uzmanlar kiralayacak, know how satacak bize. ne sanıyorsunuz kasa kasa uziler ve toplarla 3000 kişi mi gönderecekler oraya bu iş için?

    -bu işi israil firmalarına verirsek "aciz görünürüz"
    -o senin hüsnükuruntun. kullandığın arabayı, enerji nakil hatlarını, kabloları, makineleri, tünelleri köprüleri velhasıl hayatının büyük bir parçasını da başkalarından ithal ediyoruz. o zaman aciz olmuyoruz da şimdi neden aciz oluyoruz?

    -büyük israil, siyonizm
    -yahu güldürmeyin beni. önümüzdeki 100 sene israil kıçını yırtsa gelemez oralara. 100 sene sonra da bakarsın biz orda oluruz. amma korkak adamlarmışsınız siz ya!

    benim tek aklıma takılan konu 49 sene. mantıksızca uzun bir süre. adam gibi maliyeti hesaplamışlardır inşallah ordan kazık yemeyiz. bir de eğer gerçekten israil firması olacak diye tansiyon çıkacaksa siktiretsinler, başka ülkeden bulsunlar. böyle saçma sapan yapay gündemlerle yormasınlar bizi.
185 entry daha
hesabın var mı? giriş yap