4 entry daha
  • saçmalığın dik âlâsı. birkaç tane araştırmaya söz konusu oldu diye doğrulanması 'kilise böyle dedi' karanlığından başka bir şey değil. bir insan neden homofobik olabilir? soruyu değiştireyim: bilgiyi nasıl elde ediyoruz? ailede öğrenerek? okuyarak? çevre? kültür? din? bir insanın homofobik olması bedensel bir yolla (eşcinselliği gizlice yaşayarak) değil öğrenmeyle de olabilir. ne demişler? eğitim şart. eğer ki homofobikler eşcinseldir diye bir sonuca erişeceksek, sanıyorum türk toplumunun epeyce büyük bir oranı (% kaçı homofobik ölçmedim tabii, sadece bir genel öngörüdür benimki) gizli eşcinsel demektir. bu hatalıdır.

    işi ortaokul seviyesinde indirgemek çok komik. kötü demiyorum, komik geliyor bana. devlet ideolojisine göre biçimlendirilmiş bireyler de elbette ki homofobik olabilirler, ne bekliyoruz? hulk'a filan mı dönüşsünler? herkes nutella yiyip lost içmiyor değil mi? pardon uludağ limonata evet. şöyle bir şey var:

    (bkz: devlet ideolojisine göre biçimlendirilmiş bireyler)

    bu bireylere ne olur? ana hatlarıyla zaten anayasada ve diğer yasalarda bu bireylerin nasıl şekilleneceği kayıtlı. bunların en güzel örneklerini görebilmek için sanıyorum alana inmek icab ediyor. sen homofobikler gizli eşcinseldir dedin de böyle düşünen adama ne oldu? bir şey değişti mi? sen dediğinle kaldın, hepsi bu.

    devlet, ama özellikle bizimki gibi 'modern' bir devlet var karşımızda. bu modernleşmesi de sivil yollarla değil başka yollarla oldu, tepeden inmecilikle. işte bu tip bir devlet yapılanması kafanıza gerekmedikçe sopa vurmaz, sadece uzak tutar, ideolojisine göre büker/eğer. eğitim kelimesinin -eğmek kökünden gelmesi çok hazindir doğrusu. devlet kontrol demektir. dolayısıyla eşcinselliğe doğal olarak karşıdır. bunun sebepleri çok elbette. en basitinden 4320 sayılı ailenin korunmasına dair kanun ya da 1111 sayılı askerlik kanunu, eğitim sisteminin tamamı; vesaire. herkeslerin bir anda eşcinselliğin ne olduğuna, daha düzgün söylersek insani bir 'tavır' olduğuna inanması oldukça güç. aile de bundan etken elbette. erkek çocuklarına oyuncak silah, kız çocuklarına oyuncak bebek alan, ileriki yaşlarda standartlara bağlı heteroseksüel bir yaşam kurmaları için ortam sağlayan aileler bunlar. yapsınlar elbette, kimsenin karşı çıkmaya hakkı yok. gelgelelim böylesi bir ortamda, dilin kendisine yerleşmiş cinsiyetçilik de her yerde iken, bir insanın homofobik olması onun homo olduğuna delil teşkil etmez. eğilen ve bükülen bireylerin eşcinselliği indirgemesi onlar için doğal bir şey, gayetle doğal. çünkü adamın öğrendiği şey eşcinselliği 'kötü' olduğu yönünde. başka bir bilgiye sahip değil. dolayısıyla madem ki homofobiktir şu halde eşcinseldir demek saçma bir indirgemeceden başka bir şey değil.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap