14 entry daha
  • iki katli gayet güzel bir meyhanedir çırağan. önceden belirtildiği gibi üst katta genellikle öğrenci müdavimler, alt katta da çevre esnafı olma olasılığı yüksek, çoğunlukla rakısever ağabeyler konuşlanmışlardır. üst katı alt kata bağlayan çalışkan insan mehmet abidir; asansör görevi gördüğüne tanık olursunuz alt katta oturuyorsanız. alt katta sanat müziği televizyonun sesini bastırır her zaman, tvde şampiyonlar ligi finalinin yayınlanıyor oluşu bunu değiştiremez. üst katta durum farklıdır; tv sesi müziği bastırır ve alt kattaki çok sesli ortamı da takviye eder.

    alt-üst kat ayrımının ortadan kalktığı ortaklıkları da içinde barındırır çırağan. her iki katta da çerezin anlamı tuzlu fıstıktır. başka tipte bir çerezi tabakta görmüşlüğümüz yoktur. lâkin bu durum fıstığın lezzetine gölge düşürmeyi başaramaz, tazelikten ağzınıza sıçrayacak kıvamdadır tabağında duran fıstık. bir de biraver alt-üst kat ayrımı yapmadan mekanın her köşesinde taşabilir, bir anda köpük banyosu yapan bir biraveri ağırlıyor olursunuz masanızda. bu duruma mahal vermemek adına biraver masanıza yetiştiği anda musluğa asılıp bira-köpük karışımı seviyesini -2,5 lt- nin altına düşürmeye çalışınız; bardağınızı doldurmanın yani sıra, mehmet abiye iş çıkarmamış olursunuz.

    son olarak sahiplerinin 0 (sifir)lardan gerdanlık yapmak gibi huyları yoktur; ucuza gidip içilebilecek tertemiz bir mekândır. çıkışta tanıdık tanımadık herkesin iyi akşamlar dileklerinin akşamınızı iyi kıldığı tecrübeyle sabittir.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap