5 entry daha
  • kurye uluslararası video festivali’nin onur konuğu; medikal görüntüleme sistemleri, protez, genetik bilim, robotik ve sanal gerçeklik kullanarak projeler üreten ünlü sanatçı.

    insan bedeninin sınırlarını keşfetmek amacıyla yola çıkan, insan vücudunu ve sanatı, teknoloji ve tıpla birleştirerek gerçekleştirdiği çalışmalarla dünya çapında ses getiren sanatçı stelarc, 5 haziran 2009 saat 19.00’da akbank sanat’ta düzenlenecek seminer ile istanbullular'a yeni bir dünyanın kapılarını aralayacak. stelarc, 1970 yılından itibaren gerçekleştirdiği çalışmalarını, performans ve bilim alanına getirdiği yenilikleri daha önceden yayınlanmamış görüntü ve dökümantasyonlarıyla izleyenleriyle paylaşacak.

    “insan vücudu biolojik olarak yetersizdir... insan olmak sürekli yeniden tanımlanmak demektir.”

    stelarc, 70li yıllardan bu yana bedenin boyutlarını araştırırken , onun değiştirilebilen ve güçlendirilebilen olasılıklarını inceliyor. stelarc’ a göre “çoğalma ve üretim yoluyla yenilenen insan türlerinin öneminden çok, artık tekrar tasarlama yoluyla kişiyi mükemmeleştirmek önemli. artık önemli olan kadın ve erkek arasındaki ilişki değil, insan ve makine arasındaki arayüzlerdir.”

    stelarc’ın çalışmaları, medikal görüntüleme, protez, robotik, sanal gerçeklik sistemleri ve interneti birleştiren insan-makine arayüzleri aracılığıyla beden kavramı ve bedenin teknolojiyle ilişkisini inceler ve genişletir. ilgi odağı alternatif, samimi ve istem-dışı deneyimlerdir. sanatsal olduğu kadar teknolojik ve medikal olan işlerini gerçekleştirmek için stelarc, zaman zaman doktorlardan ve robotik ve genetik bilimcilerden yardım alarak ve teknoloji devlerinin desteğini kullanarak sanatın tanımını ve alanını hem içerik hem de kaynak kullanımı açısından ciddi ölçüde genişletmiştir.

    sanatçının çalışmalarına www.stelarc.va.com.au sitesinden, etkinlik ile ilgili detaylı bilgiye ise www.kuryevideo.org sitesinden ulaşabilirsiniz.

    “beden ve teknolojiler”...

    ayrıca “beden ve teknolojiler” başlığı altında 6 haziran günü istanbul bilgi üniversitesi santral kampüs’te, birçok önemli yayına imza atmış kültür ve medya teorisyeni garry hall ve medya sanatçısı/tasarımcısı ve yazılım uzmanı kirk woolford’ın katılımıyla bir konferans gerçekleşecek; konferansın sonundaki açık oturum kısmında ise lanfranco aceti (sabancı üniversitesi sanat ve sosyal bilimler fakültesi) tuna erdem (eleştirmen, akademisyen ve independant scholars’ın kurucusu) ve sanatçı stelarc bizlerle birlikte olacak.

    *yerler sınırlı olduğundan stelarc semineri’ne rezervasyon yapılması gereklidir. rezervasyonlarınızı info@kuryevideo.org adresinden yapabilirsiniz.

    * etkinlik dili ingilizcedir. simultane çeviri yapılmayacaktır.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap