2 entry daha
  • adamın kafasını karıştıran bir mesele.

    bozulan telefonumu garanti servisi yapamamış ve bana yenisini vermeyi kararlaştırmışlar. aralarından biri bu işe karşı çıkmış ama diğerleri kararlıymış bu konuda. yenisini haketmişim bu telefonun ben. ama aylar geçti ben hala telefonuma kavuşamadım.ve 30 iş günü meselesini öğrendim. (bkz: kara cahil). işi gücü bıraktıp, kolları sıvadım, bu işe bi kafa yorayım dedim.

    şu an elime kalemi almış, ajandadan iş günlerini işaretliyorum ve paramı geri alacağım günü hesaplıyorum. işin içine cumartesi giriyor, ' cumartesi iş günü mü acaba' diye düşünüyorum, sonra garanti olsun diye cumartesiyi saymıyorum. ama cumartesileri de sayarak hesapladığım kağıdı da atmıyorum. sanki 30 kupona çatal-bıçak seti alıyorum. ne bu stres, ne bu heyecan hala anlamış değilim. garanti kapsamındaki aletimin artık gelememesini istiyorum. gelirse çok pis efkar yapıcam. ben bu saatten sonra yeni telefon falan beklemiyorum. paramı geri istiyorum. 1 mayıs ve 19 mayıs iş gününe giriyor muydu bu arada, onu da çok merak ediyorum. ayrıca telefonu verdiğim gün de sayılır mı 30 iş gününe hala bilmiyorum. zaten kaytarmak için gün arıyor bunların hepsi galiba. verdiğim gün çalışıyor gibi duruyorlardı ama iş 30 iş gününe gelince sayarlar mı onu da bilmiyorum. garantili telefon almanın da bir zorluğu varmış, yeni anladım.

    yaptığım hesaplara göre elimde 6 farklı 30 iş günü dolma süresi var. bu kadar karmaşık bi işten illa ki bi terslik çıkacak, bekliyorum. 1,5 ay geçti ama ben hala 30 iş günü hesaplıyorum. ne dipsiz kuyuymuş arkadaş. hesaplamaya kalksan hesaplanmıyor da adamakıllı. bayağı bir zamandır böyle hesap işine girmemiştim, kötü oldu bu. mental açıdan çok yordu. en son lisede matematik dersimin 67,7 den 4 gelme ihtimalini hesaplamıştım, o bile bu kadar kafamı karıştırmamıştı. damn it.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap