5 entry daha
  • her fakültesinde, her bölümünde, mutlaka; öğrencilerin bütün hayatlarını ilgilendirecek kadar önemli kararları verirken düşünmeden adım atan hocaların bulunduğu eğitim mekanlarıdır.

    devlet üniversitesi hocalarının tabi ki hepsini aynı kefeye koymak haksızlık olacaktır. ama içlerinde bu tip hocaların sayısı da azımsanacak kadar düşük değildir.

    içlerinde hocalık yapan ve aynı zamanda öğrenci de olan birçok insan vardır. kadro, makam, merhale peşinde koşan, aynı zamanda kişiliklerinden ödün veren bu insancıklar maalesef hem bir takım komplekslere sahiptirler, hem de geldikleri konumun gerektirdiği manevi yetkinliklerden yoksundurlar. hayatının her aşamasında türlü üçkağıdı yapmış, kimi zaman kopyayla, kimi zaman torpille, kimi zaman yalakalıkla bir yerlere gelmiş insanlar, nedense bir anda karşınıza ahlak abidesi olarak çıkarlar.

    fakat unutulmaması gereken birşey vardır, erdem üniversitede öğretilmez. çünkü erdem öğretilmez. öğrenilir. en çok da erdemli olmayandan öğrenilir.

    bazı hocaların da öğrenciye erdemi öğretmeleri için, derse girmeleri, "öğretmek" adı altında öğrenciye zulmetmeleri değil, varolmaları yeterlidir.

    işte bu tip hocaların en çok devlet üniversitelerinde bulunur.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap