7 entry daha
  • gectigimiz haftasonu ilk defa kullandigim (seattle-los angeles arasinda) ve beni pek cok seyiyle sasirtmis olan harika bir havayolu. adamlar belli ki alisilagelmis seylerin disina cikan bir hizmet vererek on plana cikmaya calisiyorlar, ve bence bunda oldukca da basarililar. yukarida sunduklari seylere genel olarak deginilmis ama, ben yine de yazmak isterim.

    oncelikle havaalanina girmenizle basliyor hersey. check-in olmak icin gittiginiz virgin america counterlari bilimum bitkiyle suslenmis, hoparlorle lounge muzigi yayiyorlar ortama. herkes cok guleryuzlu ve kibar, islemler cok cok kisa suruyor (en azindan benimki oyleydi). ve de daha once bahsedildigi gibi, kucuk ve kenarlari oval olan bir boarding passiniz oluyor. boylece herhangi bir cebinize katlamadan da sigiyor, katlarsam kotu olur mu, kenarindaki cirt cirtli kucuk kismi kopar mi gibi hadiseler kafanizi mesgul etmiyor. bagaja verdiginiz bavullarin ustune normal kagit kupurlerinin yani sira, isminizi de ufak bi cikartma olarak yapistiriyorlar bu arada, bu sayede baskasinin bavulunu alip gitmiyor millet.

    sonrasinda ucaga biniyorsunuz, guzelliklerin ikinci kismi basliyor. ucagin ici pembe, mor ve de mavi isiklarla aydinlatilmis, ucaga cok cok farkli bir hava katiyor. amerika ici ucus yapan ucaklarda genelde birinci sinif koltuklari hic de aman aman olmaz, sadece biraz daha buyuk olurlar. virgin america'nin first class koltuklari ise transatlantik ucus yapan sirketlerin neredeyse tamamindan daha iyi. yanindan gecerken gipta ile bakiyorsunuz. carry-on bagajlar icin ayrilan bolmeler simdiye kadar gordugum en buyuklerden, sorunsuzca sigiyor hersey. koltuklar da baska hicbir sirkette olmadigi kadar rahat, tamamen deri kapli, ve de diz mesafesi oldukca fazla. bi de kalkmadan once gosterdikleri guvenlik videosu gercekten sahane. normalde amaaan diye sallamadiginiz videoyu, eglenceli bir hale getirerek saniye saniye izlettiriyor adamlar.

    gelelim teknolojik ufak seylere. koltuk arkalarina monte edilen ekranlar cok hos. buyuklukleri oldukca iyi, dokunmatik olmalarinin yani sira, koltuk yanindan cikan kumandalarla da kontrol edilebiliyorlar. bu kumanda aslinda cok onemli. ucus esnasinda her koltukta kisisel ekran olmasi her ne kadar sahane biseyse de, ben ne zaman gorsem korkarim bu ekranlari. cunku sizin ekraniniz olmasi demek, arkanizda oturan insanin da sizin koltugunuza monte bir ekrani olmasi demek, bu da dokunmatik ekrana ne kadar sert vurursam o kadar iyi mantelitesinde olan insanlar tarafindan kafanizin surekli durtulmesi demek. bu kumanda sayesinde bundan kurtuluyorsunuz. kumanda dediysem, oyle basit birsey de degil, on tarafi televizyon ozelliklerini kontrol etmek icin, arka tarafinda ise oyun konsolu dugmeleri ve de full klavye bulunuyor.

    her ekranda oldugu gibi bunda da filmler, diziler, muzik kanallari ve muzik videolari var. ama bunlarin yani sira cable tv var. nba finallerini kaciricam diye uzulurken, ucakta canli canli izleme firsati buldum. bunun yani sira, sizi oyalayabilecek bir suru oyun mevcut, bu oyunlari da kumandadan oynuyorsunuz pasa pasa. bir diger guzel ozellik, istediginiz yiyecegi icecegi hostese dert anlatmaya ugrasmaktansa kredi kartinizla alabiliyosunuz bu ekrandan. bitti mi bitmedi? seat-to-seat messaging koymus adamlar. arkadasinizla yan yana oturamadiniz mi, veya 6c'de oturan kiza hasta mi oldunuz, aliyosunuz kumandanizin klavyesini, mesaj gonderiyosunuz istediginiz koltuga.

    son olarak da, en cok hosuma giden ayrintidan bahsedicem. hep duyardim okyanus asiri ucuslarda bazi ucaklarda internet sunduklarini, ancak hic denk gelmemisti. virgin america'da 2 saatlik domestic ucuslarda bile wi-fi var. fiyati da uygun geldi bana, mobil cihazdan ucus boyu internete girmek icin 5-6 dolar bir ucret oduyorsunuz, internet de gayet hizli ve kuvvetli. ustelik, her koltugun altinda telefonunuzu, bilgisayarinizi hatta mp3 playerinizi sarj etmek icin normal priz ve de usb girisleri var. hatta ve hatta, bilindik kemer ve sigara icilmez uyari isiklarinin haricinde, elektronik esyalari ne zaman acip kapayacaginiza dair ucuncu bir uyari isigi da var.

    ustune ustluk, butun bunlari normal bir fiyata, hatta cogu zaman diger sirketlerden de ucuz bi fiyata sagliyor bu adamlar. bundan sonra gercekten de, virgin america nerde, ben orda..
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap