4 entry daha
  • niçin kalem pil denilmiştir bu pil türüne öğrenebilmiş değilim, uzun uzun araştırmalar yapmaya girişmedim de zaten. bulsa bulsa sunay akın bulur büyük ihtimalle.

    walkman vasıtasıyla müzik dinlediğim devirlerde, cebimde mendil paketi gibi taşırdım bunları. dinlediğim hareketli şarkılar ansızın ve kendiliğinden türk sanat müziği versiyonuna geçtiğinde, anlardım ki bizim kalem piller "biz ölüyoruz" mesajı veriyor. derhal yuvasından çıkarır ve hepsini tek tek ısırmaya başlardım. böylesine manyakça bir pil ömrünü uzatma metodumuz vardı yani. bunu bulan herif kimbilir nasıl bir meslek sahibiydi? hala merak ederim.

    bir de bunların pil yuvasına sarımsı bir sıvı akıtması olayı vardır; yaşattıkları en büyük sıkıntı belki de budur. pillerin dandikliğinden mi yoksa walkman'in paspallığından mı kaynaklanıyordu bilmiyorum ama az temizlik yaptırmadılar bana. atıkları da apayrı sorun üstelik, normal çöpe atsan olmaz, evde bıraksan hiç olmaz.

    bütün anlattıklarımı bana yaşattıktan sonra, kalkıp da kalem pil ismine razı olamıyorum velhasıl. bir o güzel kalemlere bak bir de şuncağızların ettiğine. hiç ince düşünmemişler ismini koyarken; millet çocuğuna isim koyarken bile altı ay uğraşıyor be abi.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap