7 entry daha
  • "2008 yılında tutuklu bulunduğu elbistan hapishanesi'nden adana'ya balcalı hastanesine kanser teşhisi ile getirildi ve ağzından alınan parçaların sonucu bu kanserin kötü huylu bir kanser yani yayılan bir kanser türü olduğu ortaya çıktı. ardından geçici olarak karataş hapishanesine getirildi.

    karataş hapishanesi'ndeyken 23 şubat 2009 günü ameliyata alınarak damak bölümünde bulunan kanserli bölge alındı ve protez takıldı. ama bu operasyondan sonra çok geçmeden kulak altında bir kitle büyümeye başladı.24 nisan günü biyopsi için alınan parça sonucu bu bölgede de ameliyatı gerektiren kanserli bir kitleye rastlandı.30 nisan'da belli olan rapora rağmen 10 haziran 2009 çarşamba günü ameliyata alındı. yani tamı tamına 40 gün sürdü. tabi bu arada kitle büyümeye devam ediyordu.

    bu sürenin bu şekilde uzamasına karşı yetkililerle görüştüğümüzde getirileceği söylendi.28 mayıs'ta hapishane aracı yok diye getirilmezken, 29 mayıs'ta hastaneye getirilerek yatış işlemleri yapılmış fakat bu sefer de hastanede mahkum koğuşunda yer yok denilerek hapishaneye geri gönderilmiştir. nihayet 4 haziran'da hastaneye getirilerek yatışı yapılmıştır. ardından 10 haziran günü ameliyatı yapılmıştır.

    güler zere daha önceki ameliyatta damağının önemli bir bölümü alındığı için bir süre sadece sıvı yiyecekler alabilmiştir. hastalığı hala süren ve hapishane koşullarında geçirilemeyecek bir hastalıktır. hapishane koşullarına bir de az önce aktardığımız bürokrasiyi de eklerseniz durumun önemi daha iyi anlaşılır.

    hapishane yönetimleri bırakalım bu yaşam koşullarını iyileştirmeyi, sağlıklı yaşam koşullarını ortadan kaldırmış, teşhis ve tedavinin süresini uzatmıştır.

    hapishane koşullarında yaşamayan kanser hastalarının bile yaşam şartlarının çok az olduğu düşünülürse bu durumda olan bir tutuklunun yaşam şansı daha da kısalır. çünkü kanser hastalarının düzenli beslenmeden, düzenli dinlenmeye, uykuya ve en önemlisi morale ihtiyacı vardır. ailesinin, sevdiklerinin yanında olması gerekirken, bu koşullarda ancak savcılıktan alınan izinle haftada sadece 15 dakikalık bir görüş neyi ifade eder?

    hapishane koşullarının ne durumda olduğu kimse için sır değildir. baskı ve saldırılar sürekli olup adalet b akanlığı'nın kendi imzasıyla yayınladığı haftada 10 saatlik görüşme hakkı bile hiçe sayılmaya çalışılırken hasta olan tutuklular için sorun daha fazla olmaktadır. güler zere de ameliyat olduktan sonra bir hastane dönüşünde ayakkabı araması adı altında saçından çekilerek saldırıya uğramıştır. kanser hastası bir tutukluya bile gardiyanların bu tutumu her şeyi açıklamıyor mu?"

    tayad'li aileler
325 entry daha
hesabın var mı? giriş yap