8 entry daha
  • serpil hamdi tüzün'ün 1978 yılında ziya, süleyman, oktay, fuat'ı a takıma vermesiyle beşiktaş'ın 81-82'de 14 sene aradan sonra şampiyon olmasında katkısının bugünlere örnek teşkil etmesi gereken fakat basiretsiz yönetimlerin ucuz yıldız peşinde koşmaktan rolünü unuttuğu bir yerdir. ayrıca 81'den sonra başlayan 14 sezonda da 6 kez şampiyon, 6 kez de ikinci olan beşiktaş'ın iskelet kadrosunda serpil hocanın yetiştirdiği oyuncuların rolü büyüktür. fikret, sinan, kenan, tuğrul, haluk, ali, feyyaz, gökhan gibi oyuncular bugün beşiktaş'ın saygıyla hatırladığı büyük oyunculardır.

    o yıllardan sonra beşiktaş altyapısını öne çıkaran adam john benjamin toshack oldu. büyük kulübümüzün antrenörlüğüne 1997'de geçen bu değerli adam nihat, yasin, aydın, ilhan, barbaros gibi futbolcuları a takıma çıkarmış, nihat kahveci gibi türk futbol tarihinin yetiştirdiği en büyük oyunculardan birini kazandırmıştır. o dönemden arkasında durulmayan ya da kendisine yeterince bakmayan oyuncular hala 2. ligde top koşturmaktadırlar.

    beşiktaş yönetimlerinin en temel görevi bu kaynaktan en iyi şekilde yararlanmaktır, fakat görüldüğü gibi başarıdan başka hiç bir şey için yaşamayan yöneticilerimiz batuhan gibi türkiye'nin en kaliteli ve genç oyuncusunu mustafa denizli gibi 1 sene sonrasını düşünmeyen adamın ellerinde heba ettirmektedir. dileğim bu adamların yerine ibrahim altınsay gibi barselona'nın başarısının nereden geldiğini idrak edebilen yöneticilerin gelmesidir.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap