104 entry daha
  • az önce yıllar evvel terkettiğim odamı temizlerken bir kasedine denk geldim.. ilk albümü. bu içinde gümüş'ün , belki'nin olduğu kaset.
    o sıralar bi hatuna aşığım, hatun da dominik cumhuriyetinden, rosalba ortega valerio.. bizim arkadaşlar ortegayı duyunca, "lan ariel orteganın nesi oluyor ehehe?" şeklinde espriler yapıyor, benim peder şok.." yavrum anadolunun göbeği ankara'da nerden buldun dominikiliyi?" diye.
    bu aşk bana bazı şiirler de yazdırıyor hatta birini buldum şöyle dizeler içeriyor; "gözlerinde hiç görmediğim santo domingo sahilleri.." falan ahaha.. erkeklik zor ulan yıllar sonra yerin dibine girmek var. "afrika menekşesi gözlerinden" araklamışım çok belli.işte biz bu hatunla tv de demir demikanın belki klibini izliyoruz..ben spontane translate halinde;

    maybe in another face
    maybe in another voice,
    maybe i will remember you in another skin..

    aha aynen böyle çeviriyorum.

    hatun dedi;

    -dirty lets get this album!

    -pause-

    işte hayatımın dönüm noktalarından biri buydu. album dedi lan! vay anasını.. içimden "bir daha söyle" demek geldi, ne de güzel söylüyordu..ablummm.. ulan hep numberone tv de burçin le pınar söylerdi bu kelimeyi..
    işte dostlar ben, "son kasedi" demekten "yeni albumu" demeye o gün geçmiştim. artık ben de türkiyenin avrupaya dönük yüzlerinden biriydim.

    -play-

    +ok.. i will buy his album!

    işte öyle "i will buy" demekle olmuyordu. lisedesin para yok pul yok..olan da sigaraya neyim gidiyor.. sike sike kaset alıcaksın. neden bilmem cd pahalıydı abi..hele yabancı cdler aman aman el değmiyordu..

    okul çıkışı karanfil sokakda aldım soluğu ,hemen girdim bir dükkana;

    -abi demir demirkanın kasedi var mı?
    +hımm demirhan... bi bakalım..
    +yok abi demir demirkan..
    yüzüme bakmadan:
    -raşit!! demirhan var mı oglum?
    -yokmuş...

    başka bir yere gidiyorum;

    -abi demir demirkannın kasedi var mı?
    +demir demirkıran.. bakalım..
    -demirkan abi, kıran değil..
    +yok..bizde..

    neyse en son paraya kıyıp dost kitabevinden almıştım.o kaset şu an masamın üzerinde.
    hatun cd md olsaydı da discmande dinleseydik dedi.. hey yavrum. nerde o bolluk??..ben ona benim walkmani verdim discman'inin ben aldım.. lan cd de yok oyle, sağda sola kimin cdsini bulduysam dinledim..backstreet boys undan ricky martinine kadar.. discman dinliycem diye resmen müzik zevkimi yozlaştırdım..

    birgün diyarbakır silavan'dayım orda bir arkadaşım var adı ömer, sivanda kırtasiyeci. bindik arabaya ben takdım kasedi..belki şarkısı çalıyor, ömer bir sinir;

    -yav gurban olayım çevir şunu, bu nedir tekerlleme kibi ,belki bekli bekli ...koffamızı sikmiştir..

    dominikli sevgiliyle silvanlı arkadaşın arasında bir bağ olmuştu demir demirkan...
347 entry daha
hesabın var mı? giriş yap