• süper cool, aynı zamanda süper saykodelik, ayrıca da şiddetin ve yaratıcılığın amına koymuş olan çizgi film. kendisinin bir yanardağın içinde bulunan bir yanardağın içinde bulunan bir hapisanenin içinde geçmesi, daha en baştan, ne kadar ecayip bir olayı olduğunu belli ediyor zaten. 10'ar dakikalık 11 bölümden oluşan çizgi filmimiz, içinde bir milyon mahkumun bulunduğu (gerçi her bölümde bir milyon mahkum ölüyor) bu superjail denilen yerde gelişen olayları* anlatıyor.

    ana karakterlerimiz ise: çocuk parkı yönetir gibi hapisane yöneten the warden, alkolik falan olan, hapisanenin her işini yapan muhasebeci jared, taşakları olan gardiyan alice, her bölüm başında hayko cepkin kılıklı jacknife'ı tutup hapisaneye geri götüren jailbot, ve istedikleri yere ışınlanabildikleri, ne isterlerse yapabildikleri halde hapisanede kalıp ortalığın amına koymayı tercih eden ikizler. araya o.j. simpson falan da kaynıyor, başka başka karakterler de var tabii.

    *olaylar dedik de böyle uzaydan mahkumlar geliyor, uzay-zaman bükülüyor, zaman polisleri geliyor falan yani. sen ne sandın?
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap