3 entry daha
  • "tarihe geçecek açıklama" demiş hürriyet. dediği gibi de oldu, bu söz gündem bile olamadan tarih oldu, unutuldu gitti. kimse şaşırmadı buna da. ilgi çekmedi, tepki görmedi. "bu sözler bomba gibi düştü" demedi haber spikerleri. "olay oldu" demedi. gerçekten olay olurdu, olaylara sebep olurdu oysa; olmadı. "başka ülkede olsa..." diye başlamadı yorumlar ana haber bültenlerinde. başka bir ülkede meydanlar dolup taşardı, yer yerinden oynardı bu sözler için; olmadı. haber sitelerinin okuyucu yorumlarında "her millet layık olduğu şekilde yönetilir" bile demedi kimse...güçlü bir tepki, sert bir tavır değil, böylesine sözler bile söylenmedi.

    tepkisizliğin de, duyarsızlığın da ötesinde bir şey artık bu. böylesine sözlere aşinalığımızın, hatta müptelalığımızın ötesinde bir şey. belki bu sözleri kimse alınmadı üzerine. işçi, sendika, grev gibi kelimeler yine başka bir dilin, başka bir dünyanın kelimeleri gibi geldi birilerine. maaş zammıydı, tartışılırdı, anlaşılırdı. hep anlaşırdı nasılsa taraflar, anlaşıldı.

    belki kimse duymadı bu sözleri. bir bakan belki bu sözleri hiç söylemedi. öyle bir şey olmalı. mümkünse öyle bir şey olsun zaten sebebi. yoksa bu sözler çok ağır, bak. bu sözler ağır. bu sözlerin ardındaki cüretkar, tehditkar tavır ağır. bu sözlerin böyle kolay söylenmesi, karşılığının verilmemesi ağır.
hesabın var mı? giriş yap